Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı

Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı

ABONE OL
22:47 - 13/05/2021 22:47
Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden İsrail-Filistin çatışmasında taraflara gerilimin düşürülmesi çağrısında bulundu. Biden, roket saldırılarında önemli derecede azalma görmek istediğini söyledi. Başkan Biden Beyaz Saray’da gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki liderlerle başka görüşmeler yapılmasını beklediğini de belirtti.

İsrail-Filistin arasında yoğunlaşan çatışmalar Beyaz Saray sözcüsü Jen Psaki’nin düzenlediği günlük basın toplantısında da gündemdeydi.

Psaki, Mısır, Tunus ve diğer bölge ülkelerinin gerilimin azaltılmasında kısa vadede rol oynayabileceğini belirtti.

Blinken: “Konunun BM’de açık oturumda tartışılmasını destekliyoruz”

Norveç, Çin ve Tunus, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi’nin Cuma günü konuyu kamuya açık bir oturumda ele alınması çağrısında bulunmuştu.

Reuters’a bilgi veren diplomatlar ABD’nin bu talebe şu aşamada konuyla ilgili diplomatik çabaların devam etmesi gerekçesiyle karşı çıktığını ancak Salı günü olası bir toplantı olasılığına da kapıyı açık bıraktığını belirtmişti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken Avustralya Dışişleri Bakanı Marise Ann Payne ile düzenlediği ortak basın toplantısında konuya değindi.

Tüm taraflara sükunetin sağlanmasına teşvik için yoğun çaba sarf ettiklerini ve taraflarla aktif bir diyalog içinde olduklarını belirten Blinken, Birleşmiş Milletler’de konunun önümüzdeki hafta başında açık oturumda tartışılması fikrine destek verdiklerini söyledi.

Çatışmalarda sivil can kayıplarından ve özellikle de çocukların hayatını kaybetmesinden endişe duyduklarını belirten Blinken, Filistinli militan gruplardan İsrail’e yönelik roket saldırılarının sona ermesi gerektiğini bir kez daha yineledi. ABD’nin İsrail’in kendini savunma hakkı olduğunu net bir şekilde dile getirdiğinin de altını çizdi.

BM Genel Sekreteri’nden çağrı

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres de Gazze’de sivil yerleşimlerin olduğu bölgeden İsrail’de yerleşim alanlarına ayrım gözetmeksizin roket atılmasını kınadı ancak İsrail’e de azami itidal göstermesi çağrısında bulundu.

ABD Başkanı Joe Biden İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ile Çarşamba akşamı yaptığı telefon görüşmesinde İsrail’in meşru müdafaa hakkına destek vermişti.. ABD Dışişleri Bakanlığı da bir temsilciyi temaslarda bulunmak üzere bölgeye gönderdi.

Mısırlı güvenlik yetkilileri taraflarla görüştü

Reuters haber ajansına konuşan ve adını vermeyen Mısırlı iki istihbarat yetkilisine göre, Mısırlı güvenlik yetkililerinden oluşan bir heyet de önce Gazze’deki Hamas liderleriyle daha sonra da Tel Aviv’de İsrailli yetkililerle görüştü.

VOA tarafından geçilen Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden’dan İsrail-Filistin Çatışmasında Taraflara Çağrı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.