Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı

Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı

ABONE OL
12:58 - 30/12/2023 12:58
Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Biden yönetimi bu ay ikinci kez Kongre’yi devre dışı bırakarak İsrail’e silah satışını onayladı.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Dışişleri Bakanı Antony Blinken’ın Kongre’ye 147,5 milyon dolar değerinde ikinci acil durum satışı için onay verdiğini bildirdi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada İsrail’in acil savunma ihtiyacı ışığında Blinken’ın yetkisini kullanarak transfere onay verdiği kaydedildi.

Açıklamada ayrıca Amerika’nın İsrail’in güvenliğine bağlı olduğu ve İsrail’in karşılaştığı tehdit karşısında kendini savunabilmesinin Amerika’nın ulusal çıkarları için hayati olduğu vurgulandı.

Bu gelişme dış ülkelere silah satışı için Kongre’nin devre dışı bırakıldığı anlamına geliyor. Bu tür değerlendirmeler ABD yönetimi tarafından oldukça nadir olarak yapılıyor.

Blinken 9 Aralık’ta da İsrail’e 106 milyon dolar değerinde silah satışını onaylamıştı.

İki onay da Başkan Joe Biden’ın Ukrayna, İsrail ve diğer ulusal güvenlik ihtiyaçları için Kongre’den 106 milyar talep ettiği bir döneme denk geldi. Kongre henüz buna onay vermiş değil.

Kongre’deki bazı Demokratlar İsrail’in Gazze’de sivil kayıpları azaltmak için adımlar atmasını istiyor.

1979’dan bu yana en az dört ABD yönetimi bu yetkiyi kullandı. George H.W. Bush döneminde de Körfez Savaşı sırasında silahların hızlıca Suudi Arabistan’a ulaşması için bu yetki kullanıldı.

VOA tarafından geçilen Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden yönetimi İsrail’e silah satışı için Kongre’yi bir kez daha devre dışı bıraktı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.