Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek

Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek

ABONE OL
12:49 - 17/10/2023 12:49
Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden, İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşmelerde bulunmak üzere yarın önce İsrail, oradan da Ürdün’ü ziyaret edecek. Ziyaret, İsrail-Hamas savaşının daha büyük bir bölgesel çatışmaya dönüşmesi yönündeki endişelerin arttığı bir sırada gerçekleşecek.

Biden’ın ziyaretini ilk olarak ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken açıkladı. Blinken, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu ve diğer üst düzey İsrailli yetkililerle 7 saatten fazla süren görüşmelerinin ardından bu açıklamayı yaptı.

Blinken’ın açıklamasından kısa süre sonra da Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Konseyi Sözcüsü John Kirby, Biden’ın İsrail’den sonra Ürdün’e geçerek, Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah el Sisi ve Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la biraraya geleceğini duyurdu.

Kirby, “İnsani yardımların Gazze’ye ulaştırılmasına devam edilebilmesinin gerektiği konusunda çok net olduk. Bu, Başkan Biden ve bu yönetimin tüm mensuplarının sürekli çağrısını yaptığı bir husus” dedi.

İsrail’in ablukası altındaki Gazze Şeridi’nde insani durum her geçen saat daha da kötüye giderken, İsrail, ABD ve İsrailli yetkililerin Holokost’tan bu yana Yahudiler’e karşı girişilen en ölümcül saldırı olarak niteledikleri olaydan sorumlu Hamas militanlarının kökünü kazımak için olası bir kara harekatına hazırlanıyor.

Biden’ın İsrail’i ziyaretiyle, ABD’nin İsrail’in arkasında olduğu yönünde bugüne kadarki en güçlü mesajını vermeyi amaçladığı yorumu yapılıyor.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre de yayınladığı yazılı açıklamada, “Başkan Joseph R. Biden 18 Ekim’de Hamas’ın acımasız terör saldırısı karşısında İsrail’e sarsılmaz desteğini ortaya koymak ve atılacak bir sonraki adımlar konusunda görüş alışverişinde bulunmak için İsrail’e gidecek” ifadesini kullandı.

Sözcü Jean-Pierre, “Biden daha sonra Ürdün’ün başkenti Amman’a geçerek, Ürdün Kralı Abdullah, Mısır Cumhurbaşkanı Sisi ve Filistin Yönetimi Lideri Mahmud Abbas’la biraraya gelecek. Hamas’ın, Filistin halkının haysiyet ve kendi kaderini tayin etme hakkını desteklemediğini yineleyecek ve Gazze’deki sivillerin insani ihtiyaçlarını tartışacak” dedi.

İsrail’e askeri destek sözü veren Biden yönetimi, bölgeye uçak gemileri ve yardımlar gönderiyor. Yetkililer, İsrail ve Ukrayna için 2 milyar dolarlık ilave yardım için Kongre’ye çağrı yapacaklarını açıkladı.

Biden’ın bugün Colorado eyaletine seyahat etmesi bekleniyordu ancak Ortadoğu’daki durumu danışmanlarıyla ve liderlerle görüşmek için Colorado seyahatini erteleme kararı aldı.

VOA tarafından geçilen Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden yarın İsrail ve Ürdün’e gidecek; İsrail ve Arap ülkeleri liderleriyle görüşecek haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.