Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak?

Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak?

ABONE OL
16:04 - 13/11/2022 16:04
Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak?
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden göreve başlamasından bu yana Çin Devlet Başkanı Xi Jinping’le ilk defa yüz yüze görüşecek. Görüşme G-20 zirvesinin düzenleneceği Endonezya’da olacak.

İki lider görüşmede ilişkilerin nasıl yürütülebileceğini ele alacak.

Washington Pekin’i en büyük askeri ve ekonomik tehdit olarak niteliyor.

Bununla birlikte Amerikalı yetkililer iki ülke ilişkilerini bir yarışa benzetiyor ve çatışmadan kaçınmaya çalışıyor.

Başkan Biden görüşmede iki ülkenin kırmızı çizgilerinin ortaya konacağından bahsetti ve Xi’nin Çin’in kritik ulusal çıkarının ne olduğunu anlamak istediğini söyledi.

Amerika Başkanı, kendisinin Amerika’nın kritik çıkarlarını bildiğini de aktardı.

Biden Pazar günü yaptığı açıklamada Xi’yle her zaman açık konuşmalar yaptığını ve bunun da her ikisinin niyetlerinde yanlış hesaplama yapmalarını engellediğini söyledi.

Başkan Biden, “Ben onu iyi tanıyorum, o beni biliyor. Kırmızı çizgilerimizi ve bizler için en önemli şeyleri belirlememiz lazım” dedi.

Biden’ın Çin’in ekonomik uygulamalarıyla ilgili Xi’ye bir mesaj vermesi bekleniyor. Tayvan’ın da iki ismin gündeminde olmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Biden’ın Amerika’nın Çin’in saldırması durumunda Tayvan’ı savunacağını görüşmede Xi’ye iletmesi bekleniyor.

Başkan Biden’ın Çin’in insan hakları ihlallerini de görüşmede gündeme getirmesi bekleniyor.

Biden’ın ayrıca görüşmede Xi’den Rusya’nın Ukrayna işgali konusunda daha kararlı bir duruş sergilemesini istemesi bekleniyor.

Çin Devlet Başkanı Rusya Cumhurbaşkanı Putin’i kamuoyunda eleştirmedi, bununla birlikte Moskova’ya askeri destek de sağlamadı.

Amerikalı yetkililer iki ülkenin iş birliği yapabileceği alanların da bu görüşmede öne çıkabileceğinin mesajını veriyor.

Beyaz Saray iki ülkenin iş birliği yapabileceği konuların bir listesini çıkardı bile. Buna göre iki ülke sağlık, iklim değişikliği ve uyuşturucuyla mücadele konularında birlikte çalışabilir.

VOA tarafından geçilen Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden-Xi Görüşmesinde Hangi Konular Öne Çıkacak? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.