Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar

Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar

ABONE OL
13:03 - 10/03/2024 13:03
Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Devlet Başkan’ı Biden ve Kasım ayındaki seçimlerde muhtemel rakibi Donald Trump, Georgia eyaletinde yürüttükleri seçim kampanyasında birbirlerine karşılıklı suçlamalar yönelttiler. İki ismin aynı gün Georgia’da olması eyaletin Kasım ayındaki seçimde önemini bir kez daha ortaya koydu.

Trump, Georgia’da bir kez daha seçim hilesi mağduru olduğunu söyledi ve 2020 seçim sonuçlarına müdahale çabaları nedeniyle kendisini soruşturan savcı Fani Willis’i eleştirdi.

Trump, Willis’in kendisini yarışın dışına çıkarması için Biden yönetimi ile çalıştığını iddia etti.

Biden ise Trump’ın Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ı Florida’da ağırlamasını gündeme taşıdı ve Trump’ı dünya genelinde diktatörlere ve otoriter haydutlara yağcılık yaptığını söyledi.

Başkan Biden, “Ne zaman diktatör olmak istediğini söylese, ona inanıyorum” ifadelerini kullandı.

Trump Georgia’daki konuşmasında çoğunlukla Amerika’nın güney sınırındaki durumdan bahsetti ve Biden’ı 22 yaşındaki hemşirelik öğrencisi Laken Riley’nin ölümüyle ilgili olarak Biden’ı suçladı.

Cinayetle ilgili ABD’ye yasa dışı şekilde giren Venezuelalı bir kişi suçlanmıştı.

Riley’nin aile üyeleri de Trump’ın seçim etkinliğine katıldı.

Biden Riley’nin öldürülmesiyle ilgili Birliğin Durumu konuşmasında açıklamalarda bulunmuş, daha sonra şüpheliyle ilgili “kaçak” tanımlamasında bulunduğu için özür dilemişti.

Biden 2020 seçimlerinde Trump’a sadece yüzde 0,23 üstünlük sağlamış, eyalet valisi ve eyaletin en üst düzey seçim yöneticisi Trump aksini iddia etse de seçimlere hile karışmadığını belirtmişlerdi.

Trump’ın seçimlere hile karıştığı iddiası mahkemelerde kanıtlanamadı ve bu iddia kamuoyunun önemli bir bölümü tarafından da “büyük yalan” olarak niteleniyor.

5 Kasım’da Georgia’da yine kıran kırana bir seçim yarışı bekleniyor.

Amerika’daki seçim sonuçlarını genelde “kararsız” olarak nitelenen bazı eyaletler belirliyor.

“Kararsız” olarak nitelenmelerinin nedeni seçimlerde her iki partinin de kazanma şansının olduğu eyaletler olarak görülmesi.

Başkan Biden önümüzdeki hafta da “kararsız” olarak nitelenen eyaletlerin bazılarında seçim etkinlikleri düzenleyecek.

VOA tarafından geçilen Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden ve Trump’tan Georgia’da karşılıklı suçlamalar haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.