Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim” 

Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim” 

ABONE OL
00:19 - 16/03/2021 00:19
Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim” 
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

NEW YORK — 

ABD Başkanı Joe Biden, New York Valisi Andrew Cuomo’ya yönelik istifa çağrılarına son verilmesini istedi. Yedi ayrı kadının cinsel tacizle suçladığı Vali Cuomo hakkında, New York Eyalet Meclisi’nin Cumhuriyet Partili üyelerinin verdiği önergeyle görevden azli için soruşturma başlatılmıştı.

Demokrat Parti Senato lideri Chuck Shumer, #MeToo hareketinin önde gelen isimlerinden Senatör Kirsten Gillibrand ve 15 Demokrat Partili Temsilciler Meclisi Üyesinin de bulunduğu siyasiler, Vali Cuomo’ya istifa etmesi çağrısında bulunmuştu.

New York’un Demokrat Partili Belediye Başkanı Bill de Blasio, taciz iddialarının ardından New York Valisi Cuomo ile artık çalışamayacağını ifade etmişti.

ABD Başkanı Biden Demokrat Partililer’den, Vali Cuomo’ya istifa çağrılarını sonlandırmalarını ve soruşturmanın sonucunu beklemelerini istedi. Demokrat Biden, “Soruşturmanın sonucunu bekleyip bize neler getireceğini görmemiz gerekiyor” dedi.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi’de, ABC Televizyonu’nda katıldığı bir programda Vali Cuomo’a aleyhinde oldukça ciddi iddialar olduğunu, kadınların sözlerinin ciddiye alınması gerektiğini ancak bu iddiaların soruşturulması gerektiğini ifade etti.

Hakkındaki cinsel taciz suçlamalarını reddeden Vali Cuomo istifa etmeyeceğini açıklamış, kendisini istifaya davet eden ABD Kongresi’nin üyelerini sert bir dille eleştirmişti.

Vali Cuomo, hakkında başlatılan soruşturmaların sağlıklı yürümesi için elinden geleni yapacağını açıklamış, New Yorklular’a da çağrıda bulunarak, ”Şimdiden fikir sahibi olmayın. Soruşturmanın sonunu bekleyin. Gerçekleri bekleyin, gerçekler olmadan bir fikir sahibi olmayın. Soruşturmaların sağlıklı yürümesi için yardımcı olacağım. Ben iddia edilen hiçbir şeyi yapmadım” diye konuşmuştu.

VOA tarafından geçilen Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim”  haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim”  haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden: “Soruşturmanın Sonucunu Bekleyelim”  haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.