Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti

Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti

ABONE OL
12:17 - 26/10/2022 12:17
Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden bugün İngiltere’nin iki ay içinde ülkenin üçüncü başbakanı olan Rishi Sunak’ı yeni görevi dolayısıyla tebrik etti.

Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Biden, “Birlikte, Ukrayna’ya güçlü desteğimizi sürdürmek de dahil olmak üzere küresel güvenlik ve refah için kritik olan konularda işbirliğimizi geliştirmeyi dört gözle bekliyorum” dedi.

Başbakanlık sözcüsü, Rishi Sunak’ın akşam saatlerinde ABD Başkanı Joe Biden ile görüştüğünü ve Endonezya’da yapılacak G20 Zirvesi’nde yüz yüze görüşmeye hazır olduklarını söyledi.

Yapılan açıklamada, hem ikili düzeyde hem de AUKUS anlaşmasının Çin’in zararlı etkisine karşı koyma çabalarının bir parçasını oluşturduğu Hint-Pasifik gibi bölgelerde işbirliğinin geliştirilmesinin ele alındığı belirtildi

Açıklamada ayrıca Sunak ve Biden’ın, Belfast (Hayırlı Cuma) Anlaşması’nı koruyarak, Kuzey İrlanda halkının güvenliğini sağlama ihtiyacı konusunda da anlaştıkları ifade edildi.

Beyaz Saray Sözcüsü Karine Jean-Pierre gün içinde düzenlediği basın brifinginde, Başkan Joe Biden’ın bugün Londra’da resmen iktidara gelmesinden sonra yeni İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ile telefonda görüşmeyi planladığını söylemişti.

Beyaz Saray tarafından yapılan dün yapılan açıklamada da, ABD Başkanı Joe Biden’ın önümüzdeki günlerde İngiltere’nin bir sonraki başbakanı ile görüşmeyi sabırsızlıkla beklediği belirtilmişti.

Karine Jean-Pierre, protokol gereği ABD Başkanı’nın tebriklerini sunmak için Sunak’ın Kral Charles ile biraraya gelip, kendisine resmi olarak yeni bir hükümet kurma görevi verilene kadar bekleyeceğini dile getirmişti.

VOA tarafından geçilen Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden İngiltere’nin Yeni Başbakanı Sunak’ı Tebrik Etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.