Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti”

Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti”

ABONE OL
15:25 - 11/11/2022 15:25
Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Başkan Joe Biden, Demokrat Parti’nin seçim kampanyası çalışanları ve gönüllüleriyle düzenlenen etkinlikte seçim sonuçlarını değerlendirdi. ABD Başkanı “Demokrasi sınavı geçti” dedi.

Seçim gecesi yaptığı ilk açıklamada 8 Kasım gününü Amerika ve demokrasi için iyi bir gün olarak tanımlayan Başkan Biden, alınan sonuçtan memnuniyetini bir kez dile getirdi.

Biden, “Demokratlar’ın güçlü çıktığı bir akşamdı. Aylarca basından ve muhaliflerden Demokratlar’ın seçimden hüsranla çıkacağını duyduk. Dev kırmızı dalgadan bahsediyorlardı. Bu olmadı” dedi.

Oyların sayılmaya devam ettiğini kaydeden Biden, “Yarışların sonucunu henüz bilmiyoruz, ama şunu biliyoruz ki neredeyse son 40 yılda Temsilciler Meclisi’nde herhangi bir Demokrat başkanın ilk ara seçiminde kaybettiğinden daha az koltuk kaybettik. Bu seçimler Demokrat valiler için 1986’dan bu yana en iyi ara seçimler oldu” diye konuştu.

8 Kasım seçiminin 6 Ocak Kongre saldırısından sonraki ilk seçim olduğunu hatırlatan Biden, “Demokrasinin testi geçip geçmeyeceği kaygıları vardı ama geçti” dedi.

Gençlerin tarihi oranda seçime katıldıklarını belirten Biden, yönetiminin iklim değişikliği, silah kontrolu, bireysel haklar, öğrenci borçları alanlarında attığı adımlar ve aldığı önlemlerle bu sonucun alındığını kaydetti.

ABD Başkanı Biden ara seçimlerde öne çıkan konu başlıklarından biri olan ekonomiye de değindi.

Enflasyonun normale dönmesinin zaman alacağını belirten Biden önümüzdeki aylarda enflasyonun düşürülmesi konusunda ilerleme sağlanacağını da sözlerine ekledi.

“Kürtaj yasağı tasarısı önüme gelirse veto ederim”

Başkan Joe Biden Amerikan halkının yönetimine Cumhuriyetçiler’le birlikte çalışma mesajını verdiğini de kaydetti.

ABD Başkanı ara seçimlerin ardından Cumhuriyetçiler’in Temsilciler Meclisi’ndeki lideri Kevin McCarthy ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Başkan Biden, ara seçimlerin önemli gündem maddelerinden kürtaj konusunda ise Cumhuriyetçiler’e “Ülke genelinde kürtajın yasaklanması tasarısını geçirirseniz bunu veto edeceğim, çok basit” diye seslendi.

VOA tarafından geçilen Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden: “Demokrasi Sınavı Geçti” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.