Biden California’da bağış turunda

Biden California’da bağış turunda

ABONE OL
15:24 - 09/12/2023 15:24
Biden California’da bağış turunda
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkan Joe Biden 2024 seçim kampanyası için California’da üç günlük bağış toplama turuna çıktı.

Biden bağış turunun ilk gününde eski Başkan Donald Trump’ı alaya aldı.

Trump bir süre önce ikinci kez seçilmesi halinde ilk gün dışında diktatör olmayacağını belirtmişti. Biden, Trump’ın bu sözlerini hedef alarak “Tanrıya şükür, sadece bir gün” ifadesini kullandı.

Başkan Biden Trump’ı ‘demokrasi için tehdit’ olarak niteledi.

Trump kaybettiği 2020 seçimlerini tersine çevirmeye çalışmış ve Ağustos ayında bu konuda suçlanmıştı.

Biden bağış etkinliğinde oğlu Hunter Biden’a yönelik suçlamalarla ilgili konuşmadı.

California, Demokratlar için önemli bir bağış merkezi ancak aktör ve yazarların grevi bağış etkinliklerini de olumsuz etkilemiş durumda.

Biden’ın California’da ayrıca Steven Spielbeerg ve Rob Reiner’la Barbara Streisand’la Lenny Kravitz’in organize ettiği bağış etkinliklerine katılması bekleniyor.

Bostan ve California’daki bağış etkinliklerinin toplamda Biden’ın kampanyasına 15 milyon dolar katkıda bulunması bekleniyor.

2023’ün son çeyreğinde ise bağış etkinliklerinden elde edilen toplam gelirin 67 milyon doları bulacağı tahmin ediliyor. Uzmanlar bunun 2011’de dönemin başkanı Obama’nın kampanyasının ulaştığı rakama benzer olduğunu belirtiyor.

Biden California’daki bağış etkinliklerine katılmadan önce Las Vegas’ta yeni yolcu treni projeleri için 8,2 milyar dolar kaynak açıklamıştı.

VOA tarafından geçilen Biden California’da bağış turunda haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden California’da bağış turunda haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden California’da bağış turunda haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.