Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak

Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak

ABONE OL
16:47 - 14/04/2021 16:47
Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

ABD Başkanı Joe Biden’ın 28 Nisan’da düzenlenecek Temsilciler Meclisi ve Senato ortak oturumunda Kongre üyelerine seslenmesi bekleniyor.

Konuşma, Biden’ın görevde geçirdiği 100’üncü güne denk geliyor. ABD başkanlarının dört yıllık görev sürelerinin ilk 100 günündeki başarılarının değerlendirilmesi, ülke siyasi tarihinin resmi olmayan kurallarından biri sayılıyor.

Biden konuşmasını Temsilciler Meclisi’nde yapacak. Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, Başkan Biden’ı Salı günü bir mektupla konuşmaya davet etti ve Biden’dan “bu tarihi dönemin zorluklarını ve fırsatları konusundaki vizyonunu paylaşmasını” istedi.

Pelosi davetinde, ‘’Neredeyse 100 gün önce görev yemini ettiğinizde, büyük bir umutla ‘Yardım Yolda’ vaadinde bulundunuz. Şimdi, liderliğiniz sayesinde, yardım geldi’’ ifadelerini kullandı.

Beyaz Saray’dan yapılan kısa açıklamada da Biden’ın görevdeki 100’üncü gününden önceki gece olan 28 Nisan için Pelosi’nin davetini kabul ettiğini açıkladı.

Corona virüsü salgını ve sağlık önlemleri nedeniyle, konuşmanın nasıl düzenleneceği henüz netleşmedi.

Ortak oturumlar normal şartlarda, Kongre üyelerinin yanı sıra konukların da katılımıyla, Temsilciler Meclisi Genel Kurulu’nda kalabalık bir şekilde düzenleniyordu.

Salgın nedeniyle, Temsilciler Meclisi’nin yeni kuralları, üyelerinin genel kurulda daha küçük gruplar halinde oy kullanmalarını ve diğer işleri yürütmelerini zorunlu kılıyor. Herkesin maske takması zorunlu ve halkın genel kurulu ziyaret etmesine izin verilmiyor.

VOA tarafından geçilen Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Biden 28 Nisan’da Kongre’de Konuşacak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.