Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor

Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor

ABONE OL
23:30 - 22/05/2024 23:30
Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nisan ayında Japonya Başbakanı Fumio Kishida ve eşi Yuko Kishida’yı resmi devlet yemeğiyle Beyaz Saray’da ağırlayan ABD Başkanı Joe Biden, Perşembe günü de Kenya Cumhurbaşkanı William Ruto ve eşi Rachel için resmi davet vermeye hazırlanıyor. Yarınki davet, 2008’den bu yana bir Afrikalı cumhurbaşkanı için ve 2003’ten bu yana Kenya için ilk yemek olacak.

Başkan, eşi Jill Biden ve onur konukları dış politikayı ele alırken resmi devlet yemeğini hazırlayan Beyaz Saray’ın kadın şefleri Cris Comerford ve Susia Morrison da mutfak diplomasisinin sorumluluğunu üstleniyor.

Beyaz Saray’ın şefi Comerford ve pasta şefi Morrison, bu görevlerde bulunan ilk kadınlar olarak yaklaşık 10 yıldır Beyaz Saray’a davet edilen konukların damak tadına hitap ediyor. Filipinler asıllı Comerford aynı zamanda Beyaz Saray’da şef olan ilk azınlık kadın.

2014 yılında görevden ayrılmadan önce yedi yıl boyunca Beyaz Saray pasta şefi olarak görev yapan Bill Yosses, Morrison’un terfi etmesinin önünü açmıştı. Yosses, “Her iki şef de kendi alanlarında olağanüstü başarı örnekleri sergiliyor, yaptıkları işte çok başarılılar” diyor.

Başkan, eşi Jill Biden ve onur konukları dış politikayı ele alırken resmi devlet yemeğini hazırlayan Beyaz Saray’ın kadın şefleri Cris Comerford ve Susia Morrison da mutfak diplomasisinin sorumluluğunu üstleniyor.

Amerika’nın uzun süreli ve en yakın müttefikleri için özel bir itibar göstergesi olarak kabul edilen gösterişli resmi devlet yemeği davetleri, ABD diplomasisi için önemli bir araç olarak görülüyor. Kenya örneğinde Biden, Afrika’da ve ötesinde güvenlik için kritik olarak gördüğü ikili ilişkileri ilerletmek istiyor.

Devlet yemeği planlaması First Lady’nin ekibi ve Beyaz Saray sosyal dairesi tarafından yapılıyor ve hazırlıklar aylar öncesinden başlıyor. Şefler birkaç farklı menü önermeden önce farklı fikirler üzerinde çalışıyor. Yemekler hazırlanıyor, resmi davet akşamı servis edileceği gibi tabakta sunuluyor, sosyal işlerden sorumlu yetkili ve First Lady tarafından tadımı yapılıyor. Davet menüsünde servis edilecek yemeklere ilişkin son kararı First Lady veriyor.

Menüler hep değişse de genel amaç hep aynı. “Amerikan yemeklerini, Amerika’nın farklı bölgelerini, Amerikan çiftçilerinin ürünlerini sergilemeye çalışıyoruz” diyen Yosses, küçük dokunuşlarla konuğun ülkesinin de onurlandırıldığını söylüyor.

61 yaşındaki Cris Comerford, 1995 yılında şef yardımcısı olarak Beyaz Saray’da göreve başlamadan önce Chicago’daki otellerde ve Washington’daki restoranlarda çalışmış, aşçılık becerilerini geliştirmişti.

Bu gösterişli etkinliğin basın tanıtımında şef Cris Comerford, Biden çifti ve konuk devlet adamlarının diyetlerinin diğer konuklarla birlikte hazırlıklara dahil edildiğini açıkladı. “Devlet yemeği menüsünü oluştururken konuklarımızın çoğunu gözönünde bulunduruyoruz” diyen Comerford, “Ayrıca mevsimi de gözönüne alıyoruz çünkü baharda kuzugöbeği mantarı, Susie’nin kirazları ve diğer birçok güzel nimet için mükemmel bir zaman” vurgusu yapıyor.

Şefler, mevsimin en iyi ürünlerini öğrenmek için düzenli olarak tedarikçileriyle iletişim kuruyor.

61 yaşındaki Cris Comerford, 1995 yılında şef yardımcısı olarak Beyaz Saray’da göreve başlamadan önce Chicago’daki otellerde ve Washington’daki restoranlarda çalışmış, aşçılık becerilerini geliştirmişti. Sonradan ABD vatandaşı olan Filipinli Comerford, 2005 yılında Beyaz Saray’a şef olarak atanmıştı. Comerford’un sorumlulukları arasında devlet yemekleri, sosyal etkinlikler, Şükran Günü, Noel ve başka birçok özel gün ve bayram organizasyonları, resepsiyonlar ve resmi öğle yemekleri için menüler tasarlamak ve uygulamak yer alıyor.

57 yaşındaki Susie Morrison ise 1995 yılında Virginia’nın kuzeyindeki bir otelde çalışırken sözleşmeli pasta şefi olarak Beyaz Saray’da işe başlamıştı. 2002’de pasta şefi yardımcısı olarak atanan Morrison, Kasım 2014’te pasta şefi oldu. Comerford ve Morrison, yaklaşık 30 yıldır Beyaz Saray’da birlikte çalışıyor.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray’ın kadın şefleri yaklaşık 10 yıldır Amerika’nın mutfak diplomasisini yönetiyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.