Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı

Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı

ABONE OL
22:07 - 10/12/2023 22:07
Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray’ın Ukrayna ve İsrail’e askeri yardım sağlarken ABD sınır güvenliğini sıkılaştıracak iki partili bir anlaşma yapmaya çalışan Kongre üyeleri ile teması arttırmaya hazırlanıyor.

Cumhuriyetçiler Ukrayna’ya sağlanacak ek fonun, ABD sınır güvenliğinde yapılacak önemli değişikliklerle birlikte olması gerektiğinde ısrar ediyor ancak uzlaşma sağlamaya çalışan iki partili senatör grubu, ABD Kongresi’nin Noel tatiline girmesine bir haftadan az bir süre kala çok az ilerleme kaydetti.

Demokratlar’ın baş müzakerecisi Senatör Chris Murphy, NBC kanalında yaptığı açıklamada, “Beyaz Saray bu hafta daha fazla devreye girecek” dedi.

Murphy, Demokrat Başkan Joe Biden’ın olası bir anlaşmayı imzalayıp imzalamayacağını bilmenin önemli olduğunu söyledi; ancak Beyaz Saray yorum talebine henüz yanıt vermedi.

2024’te yeniden seçilmek isteyen Biden, ABD-Meksika sınırını yasadışı yollardan geçmeye çalışan rekor sayıdaki göçmenle başa çıkmaya çalışıyor. Cumhuriyetçiler Biden’ı, şu anda partisinin adaylığı için önde gelen aday olan eski Başkan Donald Trump’ın bazı kısıtlayıcı politikalarını geri almakla eleştirdi.

Reuters haber ajansı geçen hafta Biden yönetiminin, Ukrayna ve İsrail’e fon sağlamak için yapılacak bir anlaşmanın parçası olarak ABD’nin sığınmacılar konusunda yeni sınırlamalara açık olduğunu bildirdi.

“Cumhuriyetçiler dünyanın güvenliği ile oyun oynuyor”

Murphy, Cumhuriyetçiler’in mevcut sınır güvenliği taleplerinin “mantıksız” olduğunu ve askeri yardımı ABD sınır güvenliği önlemlerine bağlayarak “dünyanın güvenliği ile oyun oynadıklarını” söyledi.

Bazı Cumhuriyetçiler, sınırı yasadışı yollardan geçen göçmenlerin ABD’ye sığınma talebinde bulunma şansı olmadan hızlı bir şekilde sınırdışı edilmelerine olanak tanıyacak sınır hükümleri için bastırdı. Ayrıca yüz binlerce göçmenin yasal yollardan giriş yapmasına olanak sağlayan Biden programlarının büyük ölçüde azaltılması çağrısında bulundular.

Sınır uzlaşması üzerinde çalışan grubun Cumhuriyetçi üyesi Senatör James Lankford, geçen hafta bir günde 12 bin göçmenin yasadışı yollardan geçmesiyle ABD sınırının “kelimenin tam anlamıyla kontrolden çıktığını” söyledi.

CBS kanalında konuşan Lankford, hangi politika değişikliklerini önerdiğini detaylandırmaktan kaçındı ancak Kongre’nin “sınırı gerçekten kontrol etmeye başlamak için” adım atması gerektiğini söyledi.

“Ukrayna fiilen yok edilmiş bir ülke”

Cumhuriyetçi Senatör J.D. Vance de CNN’e yaptığı açıklamada Ukrayna’ya yardım edilmesine karşı olduğunu, Ukrayna’nın “fiilen yok edilmiş bir ülke” olduğunu ve Rusya ile müzakereler yoluyla savaşı sona erdirmesi gerektiğini söyledi.

Vance, “Amerika’nın çıkarına olan, Ukrayna’nın bazı toprakları Ruslar’a bırakmak zorunda kalacağını kabul etmek ve bu savaşı sona erdirmek” dedi.

Beyaz Saray Bütçe Ofisi Direktörü Shalanda Young ise CBS’e yaptığı açıklamada, Ukrayna’ya yardım etmemenin, çatışmayı Avrupa’daki diğer ABD müttefiklerine yayma konusunda Rusya’yı cesaretlendirebileceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray’dan sınır güvenliği ve Ukrayna’ya yardım anlaşması atağı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.