Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti

Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti

ABONE OL
10:45 - 01/02/2024 10:45
Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Beyaz Saray, Ürdün’de 3 Amerikan askerinin hayatını kaybettiği saldırıda Kataib Hizbullah adlı grubu da kapsayan Irak’taki İslami Direniş adlı çatı örgütü işaret etti.

Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby, basın toplantısında yaptığı açıklamada, “Saldırının Irak’taki Kataib Hizbullah’ı (Hizbullah Tugayları) da kapsayan çatı örgüt İslami Direniş tarafından planlandığına, kaynağın bu örgüt tarafından sağlandığına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

Ne zaman ve nasıl karşılık verilecek?

Başkan Biden’ın saldırıya uygun bir karşılık verilmesi gerektiğine inandığını söyleyen John Kirby’ye basın mensupları şimdiye kadar bir karşılığın neden verilmediği ya da nasıl bir karşılık verileceğine ilişkin sorular yöneltti.

John Kirby, “Kendi seçtiğimiz zamanda ve şekilde karşılık vereceğiz. Yapmamız gerekeni yapacağız. Son 24 saat içinde bir şey görmemiş olmanız görmeyeceğiniz anlamına gelmiyor. Göreceğiniz ilk şey de son şey olmayacak” yanıtını verdi.

Biden yönetimi yetkilileri, Ürdün’deki saldırıya verilecek karşılığın çok aşamalı ve günlere yayılan bir karşılık olabileceğini belirtmişti.

ABD’nin insansız hava aracıyla düzenlenen saldırıya karşılık vereceğini söylemesinin ardından İran ABD’nin kendisine yönelik bir saldırısına “kararlı şekilde” yanıt vereceği tehdidinde bulunmuştu.

Irak’taki milis grup Kataib Hizbullah Salı günü Telegram kanalından yaptığı açıklamada, bölgede ABD askerlerine yönelik saldırıları askıya aldığını belirtmişti.

ABD Savunma Bakanlığı sözcüsü Pat Ryder dün Pentagon’da düzenlenen basın toplantısında, “sözün değil somut adımların” önemli olduğunu belirterek, saldırıya bir karşılık verileceğini yinelemişti.

Ulusal Güvenlik Konseyi Stratejik İletişim Koordinatörü John Kirby de bugünkü basın toplantısında, Kataib Hizbullah’ın göründüğü gibi değerlendirilmemesi gerektiğini ve ABD’ye saldıran tek grubun da bu grup olmadığını söyledi.

ABD askerlerinin naaşları getirilecek

Ürdün’deki üsse yönelik saldırıda hayatını kaybeden üç ABD askerinin naaşları Cuma günü Delaware’deki Dover Hava Üssü’ne getirilecek.

ABD Başkanı Joe Biden’ın eşi Jill Biden’la birlikte törene katılması ve askerlerin aileleriyle de biraraya gelmesi bekleniyor.

VOA tarafından geçilen Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Beyaz Saray Ürdün’de ABD askerlerinin öldüğü saldırıda Irak’taki İslami Direniş örgütünü işaret etti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.