BETAK: “Cumhuriyetimizi yaşatalım”

BETAK: “Cumhuriyetimizi yaşatalım”

ABONE OL
14:38 - 01/11/2022 14:38
BETAK: “Cumhuriyetimizi yaşatalım”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın başkenti Berlin’de yıllardır faaliyet gösteren Berlin Türk-Alman Kadınlar Birliği (BETAK- Türkisch-Deutsche Frauen Union zu Berlin e. V) 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle üyeleriyle bir kahvaltıda buluştu.

BETAK Başkanı Hatice Selçuk burada yaptığı konuşmada, herkesin elele vererek, bir Aydınlanma Devrimi olan Cumhuriyetimizin yaşatılmasını istediği mesajında, “Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 29 Ekim bir doğuşun, bir devrimin, bir mucizenin yıl dönümüdür” dedi.

Eski Batı Berlin’in ünlü Wittenberg Meydanı’ndaki ‘Antica Roma’ adlı restoranda kahvaltıda bir araya gelen BETAK üyeleri ve konuklar, Cumhuriyet Bayramı’nın 99. yıldönümünü kutlarken, ileriye dönük önemli mesajlar da verdiler.

BETAK Yönetim Kurulu üyesi Çınlar Vardar’ın açılış konuşmasından sonra söz alan BETAK Başkanı Hatice Selçuk, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere yaşamını kaybeden tüm şehitlerimiz anısına saygı duruşunda bulunuldu ve hep birlikte İstiklal Marşı okundu.

BETAK Başkanı Hatice Selçuk, “Cumhuriyet Bayramı’nın kutlandığı 29 Ekim bir doğuşun, bir devrimin, bir mucizenin yıl dönümüdür” görüşünü vurguladı. 29 Ekim 1923’te Cumhuriyetin ilan edilerek Türk milletine armağan edildiğini anımsatan Selçuk, “Atatürk’ün önderliğinde büyük Türk milletinin kanı, canı ve büyük emekleriyle kurulan Cumhuriyet’imizi korumak ve yaşatmak hepimizin en büyük görevi ve sorumluluğudur. Bu güzel devleti bizlere armağan eden atalarımızın bizlerden tek isteği Cumhuriyetimizi hep korumak, bilimden ve fenden asla sapmamaktır. Türk milleti gerek yaşantısı gerek rehber sözleriyle Ata’sından yararlanmalıdır. Bunu iyice idrak ettiği zaman gerçekleri kavramanın, hep ileri, ama hep ileri gitmenin gelecek kuşaklara bırakacağımız miras olduğunu anlayacaktır. Atatürk ilke ve inkılaplarını önce benimseyerek öğrenmek, daha sonra da gelecek nesillere aktarmak atalarımıza borcumuzdur” dedi.

Hatice Selçuk önümüzdeki 2023 yılında cumhuriyetin 100. yıldönümü vesilesiyle 100 etkinlik düzenlemeyi plânladıklarını belirtirken, eski ve yeni yöneticilere elele vererek birlikte hareket etme çağrısında da bulundu.

BETAK Yönetim Kurulu üyesi Çınla Vardar da Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşuna giden yolu içeren bir sunum yaptı.  Konuşmaların ardından Berlinlilerin yakından tanıdığı kanuni Önder Kıran’ın çaldığı Türk müziğinin en güzel eserleri ve büyük önder Atatürk’ün sevdiği şarkı ve türküler hep birlikte seslendirildi.

Kıran’ın çaldığı İzmir Marşı ile elde bayraklar hep birlikte seslendirilirken tarihi Wittenberg Meydanı alkış ve yaşa Mustafa Kemal Paşa sesleri ile inliyordu.

BETAK üyelerinden Dr. Emine Yüksel ise ‘Cumhuriyet neden ilan edildi?’ başlıklı kısa konuşmasında, kendisine gönderilen bir metinden alıntılar yaparak, cumhuriyetin ilan edilişine giden yolu anlattı.

Dr. Yüksel “Cumhuriyet neden 29 Ekim de ilan edildi, bugüne kadar ben de sebebini bilmiyordum. Çok anlamlı bir nedeni var. Bana bu sabah gönderilen pek beğendiğim bu metni sizlerle paylaşmak istedim” diyerek, cumhuriyete giden süreci anlattı.

BETAK Yönetim Kurulu Üyeleri Alev Ayhan, Çınla Vardar, Ayfer Kaya, Gülten Durak, Sevilay Karahan, Müge Özalp, Sermin Özoğlu ve Münevver Han ile Başkan Hatice Selçuk’un, katılımcılara yakın ilgi gösterdiği de gözlerden kaçmadı.

ha-ber.com/Fotoğraflar ve Haber/Hüseyin İşlek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.