Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konuşuluyor

Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konuşuluyor

ABONE OL
14:00 - 25/10/2022 14:00
Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konuşuluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya’nın başkenti Berlin’de bugün düzenlenen uluslararası konferansla savaşın devam ettiği Ukrayna’nın yeniden inşası için neler yapılabileceği görüşülüyor.

Almanya ile Avrupa Komisyonu’nun ortaklaşa düzenlediği konferansa çok sayıda ülkeden temsilci, akademisyen ve uluslararası örgütlerden yetkililer katılıyor.

AB, görüşmelerde Ukrayna’nın ihtiyaçlarının ve bu ihtiyaçların karşılanması için yürütülecek projelerin finansmanı için hangi seçeneklerin mevcut olduğunun ele alınacağını kaydetti.

Konferanstan Ukrayna için herhangi bir mali taahhüt ya da siyasi anlaşma çıkması beklenmiyor.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski’nin ise video konferansla bağlanarak, katılımcılara hitap etmesi öngörülüyor.

Yeniden inşa 350 milyar dolara mal olabilir

Ukrayna hükümetinin Avrupa Komisyonu ve Dünya Bankası ile birlikte Eylül ayında yayınladığı bir raporda, Rusya’nın işgalinden sonra ülkeyi yeniden inşa etmenin 350 milyar dolara mal olabileceği tahmin edilmişti.

Dünya Bankası Grubu Başkanı David Malpass, yaptığı açıklamada, “Rus işgali, kış yaklaşırken Ukrayna’nın su, sıhhi tesisat ve elektrik şebekeleri de dahil olmak üzere altyapısında büyük tahribata neden olmaya devam ediyor ve Ukrayna halkını daha da tehlikeye atıyor” dedi.

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dimitro Kuleba ve ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken ise dün Ukrayna’nın askeri yardım ihtiyacının karşılanması konusunda görüştü.

“İran büyük bir hata yapıyor”

Bu arada ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, dün yaptığı açıklamada, İran’ın Rusya’ya Ukrayna’daki hedeflere karşı kullanması için insansız hava araçları sağlayarak dünyada güvenliği azalttığını söyledi.

Pelosi, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, “İran’ın büyük bir hata yaptığını düşünüyorum. Her şeyden önce insansız hava araçlarına karşı koyabilmeliyiz. Bu tehlikeli bir teknoloji ve durdurulması gerekiyor” dedi.

Kırım Platformu Zirvesi’ne katılmak için Zagreb’de bulunan Pelosi, “Bir süredir dünyayı daha güvenli bir yer haline getirebilmek için İran’la nükleer bir anlaşma yapmaya çalışıyoruz ama şimdi onlar Ruslar’a yardım etmeye ve dünyada güvenliği azaltmaya başladılar” diye konuştu.

İran, Ukrayna’da kullanılmak üzere Rusya’ya insansız hava aracı tedarik ettiğini reddediyor.

İran Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan’ın Pazartesi günü İran devlet medyasına verdiği demeçte, İran’a ait insansız hava araçlarının Rusya tarafından Ukrayna’da kullanıldığının kanıtlanması halinde İran’ın buna kayıtsız kalmayacağını ifade etti.

İranlı Bakan ayrıca, Tahran ve Moskova arasındaki savunma işbirliğinin devam edeceğini söyledi.

VOA tarafından geçilen Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konferansı: Ukrayna’nın İhtiyaçları Konuşuluyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konferansı: Ukrayna’nın İhtiyaçları Konuşuluyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Berlin’de “Ukrayna’nın Yeniden İnşası” Konferansı: Ukrayna’nın İhtiyaçları Konuşuluyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.