Berlin’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Yapıldı

Berlin’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Yapıldı

ABONE OL
17:24 - 21/09/2020 17:24
Berlin’de ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ Yapıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Mahmut Tosun /İHA/BERLİN

Berlin’de ikinci kez ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’ düzenlendi. Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde gerçekleştirilen bisiklet turuna yaklaşık 200 kadın katıldı.

Katılımcı kadınlar en renkli en şık elbiselerini giyerek geldikleri Berlin’in Hermanplatz Meydanı’nda toplandı. Burada bisikletler balonlar, çiçekler ve konfetilerle süslendi. Meydanda yapılan kısa konuşmadan sonra bisiklet turu başladı. Polis eskortu eşliğinde pedal çevirerek yol alan süslü kadınlara yol kenarlarındaki vatandaşlar da el sallayarak eşlik etti.

Türklerin yoğun olarak yaşadığı yerleşkelerden Kottbussertor Meydanı’nda verilen mola esnasında keman virtüözü Fahri Karaduman küçük bir konser verdi. Ayrıca burada yerel bir esnafın ikramı Antep baklavaları katılımcılara dağıtıldı. Çalınan müzikler eşliğinde eğlenen ve dans eden kadınlar, renkli anların yaşanmasına neden oldu. Süslü kadınların renkli turu Tarihi Brandenburg Kapısı önünde son buldu.

İlki 2013 yılında İzmir’de gerçekleştirilen ‘Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’nda amaç, Dünya Otomobilsiz Kentler Günü’nde küresel iklim değişikliğine dikkat çekmek ve şehirlerde daha az araba, daha çok bisiklet kullanımını teşvik ederek çevre duyarlılığını artırmak. Ayrıca etkinlik, kadının toplum içerisinde görünür olması, kamusal alanda hak talep edebilmesi ve şehirle çevreyle etkileşime girmesinin yollarından biri olarak görülüyor. Bisiklet sürmenin insanı özgürleştirdiğini hatırlamak ve şehirlerde daha fazla kadının bisikletli ulaşımı seçmesini özendirmek de Süslü Kadınlar Bisiklet Turunun amaçları arasında yer alıyor.

Yıllar önce İzmirli Sema Gür tarafından Facebook etkinliği olarak açılan ilk Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na ilgi umulandan daha fazla olunca etkinlik önce bütün Türkiye’ye yayıldı sonra da dünyanın dört bir yanında farklı ülkelerinin çeşitli kentlerinde düzenlenir oldu. En son Avrupa Birliği’nin desteğini de alan Süslü Kadınlar Bisiklet Turu, şimdilerde “Fancy Women Bike Ride” adı altında dünya çapında kutlanan bir etkinlik haline geldi.

Berlin’de bu yıl ikincisi düzenlenen Süslü Kadınlar Bisiklet Turu’na ilgi artarak devam etti.

 

 

 

 

 

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.