Berlin’de Muharrem Cemi

Berlin’de Muharrem Cemi

ABONE OL
15:02 - 16/09/2019 15:02
Berlin’de Muharrem Cemi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Muharrem Ayı vesilesiyle Berlin Cemevi`nde (BAT) Muharrem Cemi yapıldı.

Berlin Cemevi bu yıl 31 Ağustos’ta başlayan Muharrem Orucu ’nu 12 Eylül’de düzenlenen Aşure günü ve 14 Eylül’de yapılan Cem ile sonlandırdı.

Muharrem Orucu boyunca Berlin’de Aleviler 12 gün oruç tuttu. Oruç Açma için her gün bir araya gelen Aleviler, saat 19.30’da Berlin Cemevi’de hep birlikte lokma yedi. Oruç Açma’dan önce her gün 17.00’den itibaren Cemevi İnanç Kurulu Dedeleri Dergâh sohbetleri gerçekleştirerek Oniki İmamların hayatin anlattılar, Muharrem Orucu’nun önemine değindiler, Kerbela olayının tarihsel önemine dikkat çektiler.

12 Eylül Perşembe günü ise yarım gün Matem Orucu tutan Aleviler 12.30’dan itibaren Cemevi’de Aşure pişirip pay etti, lokmaların paylaştı. 14 Eylül Cumartesi günü Berlin Cemevi’de Muharrem Cemi gerçekleştirilerek Muharrem Orucu sonlandɪrɪldɪ.

AABF İnanç Kurulu Üyesi Hasan Doğan Dede ile BAT-Cemevi İnanç Kurulu başkanı Burhan Akdemir Dede ve Haydar Akdağ Dede Cemi yürütürken, BAT-Cemevi İnanç Kurulu üyesi Doğan Yıldız Dede de gözcülük hizmetinde bulundu.

Muharrem Cemi’nin zakirliğini Pınar Yeşilbaş, Anıl Sarpkaya, Özgür Adıgüzel ve Uğur Can Yoloğlu yaptı. Ayrıca, On iki gün boyunca hizmette bulunan gençler Cem gününde de aynı hizmetlerini sürdürdüler.

Fotoğraflar: Veysel Düzgüner

 

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.