Berlin`de, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü için tören düzenlendi

Berlin`de, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü için tören düzenlendi

ABONE OL
22:38 - 18/03/2024 22:38
Berlin`de, Çanakkale Zaferi’nin 109. yıl dönümü için tören düzenlendi
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın Başkenti Berlin`de 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi’nin 109. yıl dönümü için tören düzenlendi.

Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen, Büyükelçilikte İstiklal Marşı ve Kur’an-ı Kerim okunmasıyla başlayan programda konuştu.

Şen, dünyanın en büyük ve görkemli zaferlerinden biri olan Çanakkale’de, Türk milletinin adeta küllerinden yeniden doğmasına vesile olan ve milli mücadeleye özgüven aşılayan emsali görülmemiş bir milli bilincin temelinin atıldığını söyledi.

Bu bilincin bugün hala Türk milletinin asil benliğinde vücut bulduğunu belirten Şen, bunun Türkiye’nin aydınlık yarınlara ilerlemesinde adeta bir meşale görevi gördüğünü dile getirdi.

Çanakkale Muharebesi’nde işgalci devletlere karşı vatan savunmasına geçen yüz binlerce kahramanın gözleri kapalı şehadete yürüdüğünü vurgulayan Şen, “Türk yurdunun işgal edilemeyeceğini, Çanakkale’nin geçilmez olduğunu dost düşman herkesin hafızasına, tarihe altın harflerle yazmış ve kazınmıştır.” dedi.

Konuşmasında, vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u da rahmetle anan Şen, “Milli şairimizin, bağımsızlığımızı tüm dünyaya götüren marşımıza ‘korkma’ kelimesiyle başlayıp ‘istiklal’ kelimesiyle bitirmeye iten şüphesiz ki Türk milletinin yıkılmaz kuvvetine, sarsılmaz manevi gücüne, özgür ve bağımsız yaşamaya olan inancıdır.” diye konuştu.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.