Berlin`de Alevilik Dersleri Başladı

Berlin`de Alevilik Dersleri Başladı

ABONE OL
20:23 - 05/11/2023 20:23
Berlin`de Alevilik Dersleri Başladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Alevi Toplumu (BAT) Cemevi Alevilik Dersleri Eğitim (ARU) Koordinasyonunun bir çalışması daha start aldı. 06-18 yaş aralığında 120 çocuk canımızın katılımıyla Alevilik dersleri yoğun bir katılımla başladı.

Cemevi derslik bölümünde bugün başlayan dersler 12:00 ila 16:00 saatleri arası 4 ayrı sınıfta yapıldı.

Her ders başında ARU Koordinatörü Erdal Çağlar açılış konuşması yaptı ve çocuklarıyla gelen aileleri ders süreçleriyle ilgili bilgilendirerek ailelere bu konuda duyarlı davrandıkları için Cemevi adına teşekkür etti.

Erdal Çağlar’ın ardından ise, BAT İnanç Kurulu Başkanı Musa Gönül selamlama konuşması yaptı.

Gördüğü kalabalık manzara karşısında mutlu olduğuna dikkat çeken Gönül, Aleviliğin önce evde aileyle başladığını ve sonra okulla devam ettiğini, bu nedenle her ebeveynin Alevi inancımızın temellerini oluşturan çeşitli ritüelleri evlerinde yapmaları ve çocuklarına bunları anlatmalarını gerektiğinin altını çizdi.

Bu Alevilik derslerinin gerçekleşmesinde emeği olan herkese teşekkür eden Gönül konuşmasının ardından Gülbenk verdi. Gülbengin ardından çocuklara eğitmenlik yapacak olan eğitmenler; Rojin Ceren Şahin, Umut Öztek, Erdem Şengül, Seren Gönül, İlayda Çakır, Evran Habip Emre ve Roni Cihan Görer ilk derslerini verdiler.

2024 Haziran ayının sonuna kadar her Pazar 11:00-17:00 arası 6 sınıfta Alevilik Dersleri verilecek.

ha-ber,com/Haber ve Fotoğraflar: BAT-Cemevi Basın Ofisi / Ulaş Yunus Tosun

 

 

 

 

Inal

    En az 10 karakter gerekli
    Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.