Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti

Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti

ABONE OL
23:16 - 14/11/2021 23:16
Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

İsrail, casus oldukları iddiasıyla Türkiye’de tutuklanan bir İsrailli çiftin serbest bırakılması için çalışıyor.

İsrail Başbakanı Naftali Bennett, İsrailli aile Natali ve Mody Oknin ile konuştuğunu ve kendilerini İsrail’e getirmek için yapılan çalışmalar konusunda bilgi verdiğini söyledi.

Bennet çiftin daha önce yetkililer tarafından da belirtildiği gibi İsrail istihbaratı için çalışmadıklarını kaydetti.

Bennett, haftasonu boyunca Dışişleri Bakanlığı liderliğinde üst düzey İsrailli yetkililerin konuyla ilgilendiklerini ve mümkün olan en kısa sürede çözüm bulabilmek için yılmadan çalışmaya devam edeceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı’ndaki (AA) habere göre çift, Cuma günü mahkeme tarafından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Çamlıca Kulesi’ndeki evinin resmini çektiği gerekçesiyle tutuklanmıştı.

AA’nın haberinde, ihbarın restorandaki çalışanlar tarafından yapıldığı, çiftin ve yanlarındaki Türkiye vatandaşı kişinin polis tarafından restoranda sorgulanmalarının ardından savcılığa götürüldükleri belirtilmişti.

İsrail Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada da, tutuklanan çiftin İsrail için casusluk yaptıkları iddiası reddedilmişti.

İsrail medyasında, Cumhurbaşkanı Isaac Herzog ve Dışişleri Bakanı Yair Lapid’in de, çiftin ailesine, tutukluluğun sonlandırılması için İsrailli yetkililerin gerekeni yaptığı yönünde bilgi verdiği haberleri yer almıştı.

VOA tarafından geçilen Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bennett İsrailli Çifte Casusluk Suçlamasını Reddetti haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.