Bayramın Tadını Fiyatlar Kaçırdı

Bayramın Tadını Fiyatlar Kaçırdı

ABONE OL
21:25 - 26/03/2025 21:25
Bayramın Tadını Fiyatlar Kaçırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Ramazan Bayramı yaklaşırken İstanbul’un tarihi Mısır Çarşısı’nda alışılmışın dışında bir manzara var. Önceki yıllarda bayram alışverişi için dolup taşan çarşı, bu yıl adeta sinek avlıyor. Yükselen fiyatlar nedeniyle vatandaşlar geleneksel bayram alışverişini yapmakta zorlanıyor.

Eski Bayramları Arar Olduk

Her yıl şekerleme, tatlı ve kuruyemiş tezgâhlarının önünde uzun kuyruklar oluşurken, bu yıl esnaf müşteri bekliyor. Bayramın olmazsa olmazı tatlı ve şekerlemeler bile cep yakarken, vatandaşlar “Akrabaların gelmesini bile istemiyoruz çünkü alım gücümüz o kadar düştü ki ikram edecek bir tatlı bile alamıyoruz” diyerek durumu özetliyor.

Kuruyemiş Fiyatları El Yakıyor

Bayram sofralarının vazgeçilmezlerinden olan kuruyemiş ve şekerleme fiyatları adeta dudak uçuklatıyor:

  • 1 kg leblebi: 250 TL
  • Ceviz içi: 900 TL
  • Fındık: 1050 TL
  • Badem: 920 TL
  • Antep Fıstığı 1500 TL
  • Karışık çerez: 1.140 TL

Bu rakamlar vatandaşın bayram alışverişini neredeyse imkânsız hale getirirken, birçok kişi çarşıdan eli boş dönüyor. Esnaf ise satışların geçen yıla göre büyük oranda düştüğünü belirtiyor.

Bayram Sofrası Kurmak Lüks Oldu

Geçmişte bayramların sevdiklerimizle bir araya gelip tatlı yediğimiz, şeker dağıttığımız günler olduğunu hatırlatan vatandaşlar, bugün gelinen noktada bayramı buruk karşıladıklarını söylüyor.

“Eski bayramları özlüyoruz” diyen vatandaşlar, yüksek fiyatlar nedeniyle bu yıl bayram ziyaretlerinin bile azaldığını dile getiriyor. Bayramların birlik ve beraberlik olduğu kadar paylaşma ruhunu da yansıttığını belirten halk, fiyatların makul seviyelere çekilmesini umut ediyor.

Ancak şu an için Mısır Çarşısı’nda bayram coşkusu yerine sessizlik hâkim.

Temel Işık / İSTANBUL

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP