Başkonsolos Şanlı Turkuaz Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti

Başkonsolos Şanlı Turkuaz Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti

ABONE OL
23:58 - 15/02/2024 23:58
Başkonsolos Şanlı Turkuaz Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Başkonsolos İlker Okan Şanlı Berlin ziyaretlerini sürdürüyor. Başkonsolos Şanlı Turkuaz Gündüz Bakım Evi’ni ziyaret etti.

Başkent Berlin’e geldiğinden bu yana yaklaşık 6 aydır aralıksız, sivil toplum kuruluşları, dernekler, Korolar, spor kulüpleri, iş insanları, Berlinli iş yerleri Türk ve Alman siyasilere yaptığı ziyaretler gerçekleştiren T.C. Berlin Başkonsolosu İlker Okan Şanlı, Esra Çelik ve Canan Bilek birlikte kurup yönettikleri Turkuaz Günlük Bakım Evi’ni (Tagespflege) ziyaret etti.

Başkonsolos İlker Okan Şanlı beraberinde, T.C. Berlin Büyükelçiliği’nde görevli Müşavir Gökhan Duman ve Uzman Mehmet Akif Çelik ile yaptığı ziyarette Canan Çelik izinli olduğu için yoktu ancak bizi kapıda diğer tüm personeliyle Esra Çelik karşıladı.

Başkonsolos Şanlı’ya kısaca bakımevini tanıtan Çelik, 2017 yılından bu yana öncelikle bakıma muhtaç insanlara yönelik ev temizliği hizmetleri yaparak başladığını ifade ederek, “2021 senesinde ‘Gündüz Bakım Evi’ni ortağım Canan hanımla beraber kurduk. Verdiğimiz bu hizmetten günlük 16 bakıma muhtaç insan, dönüşümlü olarak ise 70’e yakın kişi faydalanıyor. Personel sayımız toplam 6 kişi, Bunların 3’ü hemşire, 3’ü ise hasta bakıcı. Kadromuzda ayrıca 4 tane de Ausbildung yapan çalışanımız var. Sunduğumuz hizmetler: ‘Sabah kahvaltısı, öğlen yemeği. Bunların yanı sıra geziler düzenliyoruz. Ayrıca el becerileri, resim boyama, değişik oyun ve eğlence hizmetlerimiz var. Zaman zaman sohbet günleri ve Kur’a okuma günlerimiz var. Canan hanım ve benim ev temizliği şirketlerimizde şu anda faaliyette. ‘Turkuaz Dienstleistungen’ ve ‘Liyana Haushaltshilfe’ ile NRW bölgesinde bir de ev temizliği hizmeti veren ev temizliği şubemiz var.”

Yapılan çalışmaları ve hizmetleri dinledikten sonra, Turkuaz Bakımevi ekibine bakıma muhtaç hastalara yaptıkları yardım ve hizmetler için teşekkür eden Şanlı, herkese tek tek sağlık ve geçmiş olsun dileklerini sundu.

Şanlı’nın ziyaretine hazırlıklı olan Turkuaz Bakımevi konukları ve bakıma muhtaç yaşlılar, kendisine sormak istedikleri soruları ve kendi resimleri ile süsledikleri tabloyu, ‘T.C. Başkonsolosu’na, Turkuaz Gündüz Bakımevi’ne ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederiz.’ diyerek sundular.

Şanlı’da bu soruları tek tek cevapladı. Önce salonda, sonra Bakım Evi’nin kapısında çekilen hatıra fotoğrafıyla ziyaret sona erdi.

‘Haberim Olursa Haberiniz Olur’ çağrı ve sloganım zaman zaman işe yarıyor, siz de arayın sizin de haberiniz olsun. Kaynak: Berlin SES

ha-ber.com/Haber ve Fotoğraflar/Hüseyin İşlek

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.