Başkonsolos Cebeci, Belediye Başkanı Marcus König’i ziyaret etti

Başkonsolos Cebeci, Belediye Başkanı Marcus König’i ziyaret etti

ABONE OL
00:12 - 09/11/2023 00:12
Başkonsolos Cebeci, Belediye Başkanı Marcus König’i ziyaret etti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Nürnberg Başkonsolosu Fatma Taşan Cebeci, Antalya’nın kardeş şehri Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König’i makamında ziyaret etti. Ziyarette, Nürnberg Şehri Uluslararası İlişkiler Ofisi Müdürü Luis Prada ‘da hazır bulundu.

Samimi bir atmosferde geçen görüşmede Başkonsolos Taşan Cebeci, burada doğup büyüyen çocukların ve gençlerin iyi bir meslek sahibi olmalarına yönelik hazırlanacak projelerde işbirliği içinde bulunulması, Türk ve Alman iş insanları arasındaki ekonomik ve ticari ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik çalışmaların hızlandırılması, Antalya-Nürnberg Kardeş şehir ilişkilerinin güçlendirilmesi, Türkçe derslerinin okullarda verilmesi gibi Türk toplumunu ilgilendiren konularını ele aldı.

BAŞKONSOLOS TEŞEKKÜR ETTİ

Görüşmenin ardından Başkonsolos ziyaretçi defterine şunları yazdı: Sayın Belediye Başkanı König, Size ve ekibinize her şeyden önce Türkiye ile Almanya arasındaki dostluk bağların güçlenmesindeki katkılarınız için başta Nürnberg olmak üzere, görev bölgemde yaşayan Türk toplumu adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Sizin şahsınız başta olmak üzere Türk toplumunun Almanya’ya yaptığı katkıları takdir eden Almanya yetkilileri ve dostlarımızı selamlıyorum.

NÜRNBERG’DE YAŞAYANLAR NÜRNBERGLİDİR

Belediye Başkanı König, Nürnberg’de yaşayanların Nürnbergli olarak gördüğünü ve hiçbir insan ayırımı yapmadan Türk Sivil Toplum Kuruluşlarının Başkan ve temsilcileriyle sürekli görüşme içinde bulunduğunu belirtti. Nürnberg’de açılan ulular arası fuarlara Türk katılımcılarının sayısının çoğalmasından da memnunluk duyduğunu belirtti.

Sıcak ve samimi bir atmosferde geçen görüşmede, tarihe dayanan Türk-Alman dostluğunu pekiştirmeye yönelik projelerin hazırlanıp uygulamaya konulması gerektiği belirtti.

Nürnberg Büyükşehir Belediye Başkanı Marcus König, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Aile bağları, sosyal köprüler ve ekonomik ilişkiler ile Nürnberg ve Türkiye arasındaki bağların birbirine oldukça yakın olduğunu vurgulayan König, Nürnberg’de yaşayanlar Nürnberglidir ve Nürnberg, burada yaşayan Türklerin de vatanıdır dedi.

Ziyaret sonrası Başkonsolos Taşan Cebeci özel hazırlanmış Türk Kahve Seti hediye ederken, Belediye Başkanı König de kırmızı ipek bir şal hediye etti.

ha-ber.com/İlhan Baba-Nürnberg

Fatma Taşan Cebeci

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.