Başkent Berlin`de kaçak saray konulu konferans

Başkent Berlin`de kaçak saray konulu konferans

ABONE OL
19:15 - 13/12/2019 19:15
Başkent Berlin`de kaçak saray konulu konferans
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Berlin Mimarlar Odası’nın davetlisi olarak gelen TMMOB Ankara Türk Mühendis ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Tezcan Karakuş Candan ve Yönetim Kurulu Üyesi Nihal Evirgen, CHP Berlin Birliğinin düzenlediği açık oturumda Cumhuriyet ile hesaplaşmanın zirve mekanları haline gelen Atatürk Orman Çiftliği ve kaçak Saray ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Berlin CHP Birliği salonunda düzenlenen oturumun yönetmenliğini CHP Berlin Yönetim Kurulu Üyesi Oktay Çelebi, gerçekleştirdi.  ADD ve CHP’ liler yoğun ilgi gösterdikleri açık oturumda Tezcan Karakuş Candan, Mustafa Kemal Atatürk’ün Başkent Ankara’da kurmuş olduğu Cumhuriyetin köşe taşlarını görebilirsiniz, Cumhuriyet ideolojisiyle nakış nakış işlemiş bir liderdir.

Atatürk’ün bıraktığı çok şey var. Yokluk içinde Cumhuriyetle birlikte Merkez Bankası, Ziraat Bankası İş Bankası İller Bankası, Sümerbank ile temelinin ekonomi olduğunu gösterir bize gençlik parkı ile halkın bahçesi yapmış, Cumhuriyetin kentsel politikalarını dizayn etmiş. Ankara’da ne üretilirse Anadolu’ya yaymış. Kurduğu Üniversiteler Opera ve Tiyatrolarla birlikte Cumhuriyetin bilim kültür ve sanat olduğunu gösteriyor ve önemsiyor. Sağlık politikasına özen gösterişinin sembolü olmuştur.

Mustafa Kemal Atatürk Kahraman Türk Ordusu bu halkın güvencesidir diyor. Atatürk Orman Çiftliğinde yapılan Atatürk’ün kendi malıydı. Bunu kendi parasıyla aldı ve Türk Milletine emanet etti. Bir ülkenin kurucusunun o varlığını halkına emanet etmesine rağmen zorla kaçak saray yapılması Cumhuriyet rejiminin ve halkın kalbine saplanan bir hançer oldu. AKP iktidarı Cumhuriyet rejimiyle hesaplaşıyor. Onların kafasında başka bir rejim var.  O rejimi etap etap oluşturmaya çalışıyorlar. Bunu da önce mekanlardan başladılar. Bu da politikalarının olduğunu açıklayan Karakuş, kaçak Sarayı yaparken Atatürk Orman Çiftliği’nde 600’bin metre kare yeri işgal ettiler.

İçerisinde bir zamanlar Ankara’nın ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayan, Süt ayran ve dondurma mamulleri üreten fabrikası,  Tekel Bira ve Şarap fabrikası, Ankara’nın en meşhur Merkez lokantası, hayvanat Bahçesi, yüzme havuzu, okullar, lojmanlar, kimsesizler yurdu ve buna benzer birçok kuruluşun kapanmasına sebebiyet  verildiğini dile getiren, Tezcan  Karakuş Candan, Ankara Türk Mühendisler ve Mimarlar Yönetim Kurulu olarak 52 ülkenin devlet başkanlarına yazı göndererek bu sarayın kaçak yapıldığını bu saraya gelmemeleri gerektiğini yazı ile bildirdik.  Hakkımızda 120 ceza ve tazminat davası açılmasına rağmen beraatla sonuçlandığını ifade de bulundu.

ha-ber.com/Orhan Önaldı

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.