Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç”

Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç”

ABONE OL
22:18 - 24/11/2023 22:18
Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

ABD Başkanı Joe Biden, Hamas tarafından kaçırılan ilk grup rehinenin serbest bırakılmasının sadece bir “başlangıç” olduğunu ve Gazze’de geçici bir ateşkesin uzatılması için “gerçek” bir şans bulunduğunu söyledi.

Şükran Günü tatilini ailesiyle birlikte geçirdiği Nantucket’ta basın toplantısı düzenleyen Biden yaklaşık 10 dakika süren konuşmasında, 13 rehinenin serbest bırakılmasıyla ilgili, “Bu sadece bir başlangıç, ancak şu ana kadar iyi gitti. Bu onlar için uzun bir iyileşme yolculuğunun başlangıcı” dedi.

Rehine anlaşmasının müzakere edilmesine yardımcı olmak için kendisinin ve ekibinin çok çalıştığını söyleyerek süreçte ABD diplomasisinin rolünün altını çizen Biden, Mısırlı ve Katarlı liderlerin yan ısıra İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’ya da teşekkür etti.

Biden, konuşmadan önce bir sonraki rehine grubunun ne zaman serbest bırakılacağını bilmeyi umduğunu; ancak bu açıklamanın önümüzdeki bir saat içinde yapılacağını ümit ettiğini söyledi.

“Filistinliler Hamas’ın umrunda değil”

ABD Başkanı Biden insani yardıma ihtiyaç duyan “masum Filistinliler” içinse “Hamas’ın umurunda bile değiller” ifadelerini kullandı.

Geçici ateşkesin Gazze’ye insani yardımın ileitlmesi için önemli bir fırsat olduğunu ve geçici ateşkes yürürlükte iken Gazze’ye gıda, ilaç ve yakıt dahil olmak üzere yardımın gönderileceğini söyledi.

Başkan Biden konuşmasının sonunda gazetecilerin sorusunu yanıtladı. Bir muhabirin sorusu üzerine, “Hamas’a hiçbir şey yapması için güvenmiyorum. Hamas’a sadece baskıya yanıt vereceği konusunda güveniyorum” dedi.

Biden iddiasını kanıtlayamayacağını söylese de Hamas’ın, Suudi Arabistan ile yakın çalıştığı için İsrail’e saldırdığını düşündüğünü söyledi.

ABD Başkanı savaşın ne kadar süreceğini bilmediğini, İsrail Başbakanı Netanyahu’ya bu süreçte can kayıplarının en aza indirilmesi çağrısında bulunduğunu yineledi.

Başkan Biden, “İlerleyen süreçte beklentim ve umudum Arap dünyasının geri kalanı ve bölgenin tüm taraflara bunun yavaşlatılması ve mümkün olduğu kadar hızlı bir şekilde sona erdirilmesi için baskı uygulaması” dedi.

İlk aşamada serbest bırakılan rehineler arasında ABD vatandaşı bulunmuyor. Ancak Amerikalı yetkililer önümüzdeki günlerde ikisi kadın biri çocuk olmak üzere 3 ABD vatandaşının serbest kalmasını bekliyor.

VOA tarafından geçilen Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Başkan Biden’dan serbest bırakılan rehinelerle ilgili ilk açıklama: “Bu sadece başlangıç” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.