“Barışa Şans Verme Zamanı Geldi”

“Barışa Şans Verme Zamanı Geldi”

ABONE OL
21:12 - 22/03/2022 21:12
“Barışa Şans Verme Zamanı Geldi”
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Antonio Guterres, dördüncü haftasına giren Ukrayna’daki savaşı artık sonlandırmanın zamanının geldiğini, artık barış için bir şans verilmesi gerektiğini söyledi.

Genel Sekreter Guterres yaptığı açıklamada, bir ay önce Rusya’nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri harekatın bu ülkenin toprak bütünlüğü ve egemenliğine yönelik kitlesel bir işgal olduğunu, saldırıların BM şart ve ilkelerinin ihlali olduğunu belirtti.

Genel Sekreter Guterres, Ukrayna’daki savaşta daha fazla can kaybı yaşanmaması için taraflar arasında acil olarak uzlaşma sağlanması gerektiği çağrısında bulundu.

“Rusya Ukrayna’yı işgal ederek BM şartlarını ihlal etti”

BM Genel Sekreteri Guterres, “Bir ay önce, Rusya BM şartlarını ihlal ederek Ukrayna’nın egemen topraklarına karşı kitlesel işgali başlattı. Bu saldırı, Ukrayna sınırları boyunca ezici bir orana sahip bir askeri gücün oluşturulmasından aylar sonra düzenlendi. O zamandan beri kentlerde, kasabalarda ve köylerde korkunç insan ıztırabı ve yıkımı gördük. Sivilleri hedef alan sistematik bombardımanların, hastaneleri, okulları, apartmanları ve sığınakları yerlebir ettiğini gördük. Saldırılar yoğunlaşıyor, her geçen saat daha da yıkıcı ve öngörülemez bir hale geliyor. On milyon Ukraynalı yerlerinden oldu. Ukrayna, Rus ordusu tarafından kuşatıldı ve hiç durmaksızın bombalandı, saldırıya uğradı. Mariupol kenti düşse de, Ukrayna şehir şehir, sokak sokak, ev ev de fethedilemez. Bütün bunların tek sonucu, daha çok acı, daha çok yıkım ve daha çok ya da göz yaşıdır” dedi.

“Ukrayna halkı cehennemi yaşadı”

BM Genel Sekreteri Guterres, Ukrayna halkının Rus saldırıyla birlikte cehennemi yaşadığını belirterek, “İnsanlar cehennemi yaşıyor, dünya çapında yankıları hızla yükselen gıda, enerji ve gübre fiyatları küresel bir açlık tehdidi yaratıyor. Gelişmekte olan ülkeler zaten yeterli finansmana erişimi eksikliğiyle boğuşurken şimdi daha ağır bedeller ödüyorlar” dedi.

BM Genel Sekreteri Guterres, dünyanın umudunu yitirmemesi gerektiği belirterek, “Bu savaş kazanılamaz. Diplomatik ilerleme gerçekleşmeli. Düşmanlıklar sona erdirilmeli. Daha kaç can daha kaybetmek zorundayız? Bu savaş devam ederse çok daha fazla Ukraynalı ve Rus öldürülecek. Herkes bu savaşın kazananı olmadığını, sadece kaybedenlerin olduğunu anlamalı. Ukrayna’da daha fazla insan ölmemeli. Er ya da geç, savaş alanından barış masasına geçilmesi gerekecek. Bu kaçınılmaz ama daha kaç hayat kaybedilmeli? Kaç bomba daha düşmeli? Şimdi savaşı durdurmanın ve barışa bir şans vermenin zamanı geldi” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Barışa Şans Verme Zamanı Geldi” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Barışa Şans Verme Zamanı Geldi” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Barışa Şans Verme Zamanı Geldi” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.