Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı

Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı

ABONE OL
22:26 - 16/01/2024 22:26
Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Genç yaşta kız çocuklarına yönelik olarak cinsel taciz, tecavüz ve benzeri suçlamalarla ceza alan ve daha sonra New York’ta kaldığı hücrede intihar eden Jeffrey Epstein davasında adı geçtiği iddia edilen Türk vatandaşı Banu Küçükköylü, New York mahkemesinden yeni bir karar çıkarttırdı.

Bir süre önce Jeffrey Epstein ile ilgili 2015 yılında hazırlanan iddianame üzerindeki gizlilik kararı kaldırılmış ve Epstein’in ilişkide olduğu kişilere dair bazı bilgiler kamuoyuna yansımıştı.

Davayla ilgili olarak Türk medyasında yer alan haberlerde, kendisinin dava dosyasında kod adıyla Jane Doe 102 adıyla geçen kişi olduğu iddia edilen Banu Küçükköylü, New York’ta mahkemeye başvurarak sözkonusu kişinin kendisi olmadığını gösteren bir mahkeme kararı çıkarttı.

Banu Küçükköylü, daha önce VOA Türkçe’ye yaptığı açıklamada, kendisinin dava ile bir bağının olmadığını, iddianamelerde kod isimleriyle yer alan kişilerin kendisi olmadığını söylemişti.

New York Güney Mahkemesi tarafından alınan kararda, “Ulusal ve uluslararası basında ‘Banu Küçükköylü’ olarak tanımlanan bir kadının bu davada ‘Doe 102’ olduğunu iddia eden çeşitli makaleler yayımlanmıştır. Mahkemeye mühür altında sunulan materyaller, mahkemeyi Sayın Küçükköylü’nün, Doe 102 olmadığı konusunda ikna etmektedir. Sayın Küçükköylü, bu isnatların (kendisinin Doe 102 olduğu iddialarının) hayatını tehlikeye attığını ve korku içinde yaşamasına neden olduğunu bildirmiştir. Mahkeme de Sayın Küçükköylü’nün bu yalan haberlerden dolayı tehlike altında olduğuna ikna olmuştur. Mahkemenin umudu, yalan haberlere son verilmesidir” şeklinde ifadelere yer verildi.

VOA Türkçe’ye konuşan Banu Küçükköylü, Türkiye’de hakkında yalan haber yapan kurumlarla ilgili olarak da yasal başvurularda bulunacağını ve bu kararın ardından davalar açacağını söyledi.

Turabi Fırat da Epstein’i tanımadığını söyledi

Öte yandan yine medyaya yansıyan haberlerde, Epstein’in uçağıyla seyahat ettiği öne sürülen Turabi Fırat isimli Türk vatandaşına da VOA Türkçe ulaştı.

Fırat da kendisinin Epstein’i tanımadığını, hiç bir zamanda biraraya gelmediğini söyledi. Fırat da hakkında çıkan yalan haberlerle ilgili olarak yasal yollara başvuracağını söyledi.

VOA tarafından geçilen Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Banu Küçükköylü Epstein iddianamesinde bahsedilen kişinin kendisi olmadığına dair mahkeme kararı çıkarttırdı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.