Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi?

Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi?

ABONE OL
21:39 - 28/02/2024 21:39
Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

CHP’nin Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı adayı Ahmet Akın, yerel seçim yarışında AK Parti’nin seçmenleri yanıltmak amacıyla oy pusulasında Ahmet Akın adlı bir şahsı bağımsız aday olarak gösterdiğini iddia etti.

Ahmet Akın saha çalışmasında, CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ise TBMM’de, Balıkesir’deki belediye başkanlığı yarışındaki bu ilginç gelişmeye ilişkin VOA Türkçe’ye açıklamalarda bulundu.

Adaylığı kesinleştiğinde mevcut belediye başkanı ve AK Parti’nin yeniden aday gösterdiği Yücel Yılmaz’ı ziyaret ettiğini söyleyen Akın, “adil yarış” beklentisiyle rakibine kolaylıklar dilediğini ancak AK Parti’nin tam tersine bir adım attığını kaydetti.

Kamuoyu araştırmalarında yarışı önde yürüttüğünü savunan Akın, “Korkudan şeytanın bile aklına gelmeyecek oyunlara giriştiler. Ahmet Akın isminde bağımsız bir aday çıkardılar. Korkunun ecele faydası yok” dedi.

CHP adayı, “Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’ni beş yıldır yönetenlerin kurduğu bu kirli tezgah nedeniyle 31 Mart seçimlerinde pusulada iki Ahmet Akın olacak. Biri Cumhuriyet Halk Partisi’nin logusu altında ben olacağım, diğeri de bağımsız bir Ahmet Akın” diye konuştu.

Yapay zeka ile “CHP’den istifa ettim” mesajı iddiası

Akın, “Bu tezgahı kurgulayanlar ‘Ahmet Akın kazanıyor, geliyor, entrika ile yalanla onun seçimi almasını engellemeye çalışalım’ diye düşünüyorlar. Onlara yazıklar olsun. Kuvayi Milliye şehrine yakışmayan bu davranışlarda bulunanlara yiğit Balıkesirler 31 Mart’ta gereken yanıtı sandıkta verecektir” ifadelerini kullandı.

“Bu kirli tezgahın devamında yapay zekayla sesimi taklit edip gerçek olmayan şekilde adaylıktan çekildiğimi, seçime bağımsız olarak gireceğimi söyleyen sahte aramalar yapmayı planlıyorlar” diyen Akın, “Aynı sahte bilgiyi sosyal medyadan yayarak seçmenimizi aldatmayı planlıyorlar. Hemşehrilerim, buna hiçbir şekilde inanmasın. Bu kirli zihniyet sandıklarda gerçek Ahmet Akın’ın oylarını sahte olana aktarmayı da deneyecek” iddialarını aktardı.

Köybaşı: “Diğer Ahmet Akın’ın yüzünü kimse görmedi”

CHP Balıkesir İl Başkanı Erden Köybaşı ise, “Mevcut iktidar ve onun devamı Belediye Başkanı bir zihniyet, sahte bir Ahmet Akın ürettiler. Bağımsız olarak müracaat ettirmişler. Müracaatı yapıp kaybolmuş ortadan bu arkadaş. Sadece istedikleri, pusulada yer alması. Ancak ne yaparlarsa yapsınlar Balıkesir’de bir tane Ahmet Akın var. Diğer Ahmet Akın’ın yüzünü bile kimse görmedi” diye konuştu.

Erden Köybaşı, “CHP’de istifalar yaşanması nedeniyle Balıkesir’de Ahmet Akın’ın da istifa etmiş olabileceğine inanılabilecek olmasının böyle bir bağımsız aday çıkarılmasının nedeni olabilir mi?” sorusu üzerine AK Parti’nin CHP aleyhine bunu kullanmak istediğini kaydetti.

Köybaşı, “Ama Balıkesir’de örgüt ve adayımız hep birlikte dimdik arkasındayız. Adayımızın arkasındayız, her gün sahadayız. Bütün yurttaşlarımız da biliyor, Ahmet Akın’a da teveccüh çok fazla ve Balıkesir’de Kuvayi Milliye ittifakı oluşmuş durumda. Mevcut iktidar da bundan korktuğu için böyle yan yollara sapıyor” yorumunu yaptı.

VOA tarafından geçilen Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi? haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi? haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Balıkesir’de bağımsız aday Ahmet Akın CHP adayı adaşı Ahmet Akın’a oy kaybettirecek mi? haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.