Balıkesir deniz ve dalış turizmini geliştirecek

Balıkesir deniz ve dalış turizmini geliştirecek

ABONE OL
12:02 - 12/10/2020 12:02
Balıkesir deniz ve dalış turizmini geliştirecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Zeytin üretimiyle öne çıkan Balıkesir’de deniz ve dalış turizmini geliştirmek isteyen bazı ilçe belediyeleri ile kent temsilcileri Antalya’da dalış noktaları ile sualtı heykel sergilerini inceledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, Gömeç Belediyesi, Burhaniye Belediyesi, Burhaniye Ticaret Odası, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Bandırma 17 Eylül Üniversitesi işbirliği ile Burhaniye ve Gömeç ilçelerinde dalış turizmini ve sualtı canlılığını geliştirmek amacıyla çalışma başlatıldı.

Antalya Valisi Ersin Yazıcı’nın ev sahipliğinde Antalya’da dalış turizmi, Sualtı Heykel müzelerini yerinde inceleyen 12 kişilik Balıkesir heyeti, Deniz Ticaret Odası (DTO) Antalya Şubesi yöneticileri tarafından hazırlanan 3 günlük program ile Side, Kaş, Demre ve Kemer ilçelerinde sualtı heykel sergileri ile önemli dalış noktaları ile batıklara dalış yaptı.

DTO Antalya Şube Başkanı Ahmet Çetin yaptığı açıklamada DTO olarak yaptıkları çalışmaların Türkiye’ye örnek olduğunu belirtti. Çetin, ‘’Sualtı turizmini canlandırmak ve daha çok ilgi çekmek amacıyla Side, Kemer, Kaş gibi bölgelerde yaptığımız çalışmalar, ülkemizin birçok noktasında büyük ilgi çekti’’ dedi.

DTO Antalya Şubesi Müdürü Cüneyt Koşu Antalya’daki batıklar,  Akdeniz Sualtı Kültür Mirası Araştırmaları Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Hakan Öniz, konuklara Temel Sualtı Arkeolojisi, Sualtı Kültür Mirasının Korunması konularında bilgi verdi.

Balıkesir heyeti, Paris Batığı ile St. Dieder Batığı’na dalış gerçekleştirdi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.