Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak

Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak

ABONE OL
23:33 - 05/09/2022 23:33
Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rusya’da yöneticisi bu yıl Nobel Barış Ödülü kazanan bağımsız gazete Novaya Gazeta’nın yayın lisansı elinden alındı. Rusya’da medya üzerinde denetim yapan kurum Rozkomnadzor, gazeteyi, 2006 yılındaki gazetenin satışına dair yanlış belgeler beyan etmekle suçladı.

Gazetenin Nobel Barış Ödülü sahibi Genel Yayın Yönetmeni Dimitri Muratov, kararın alındığı mahkemenin çıkışında yaptığı açıklamada, alınan kararın tamamen siyasi olduğunu, yasal bir dayanağının olmadığını söyledi. Muratov, kararı temyiz edeceklerini belirtti.

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Dairesi de gazetenin lisansının iptal kararını eleştirdi ve bu kararı Rusya’da bağımsız medyaya yönelik yeni bir saldırı olarak niteledi.

Gazete bu yıl Mart ayında yapılan baskılar sonucu Rusya’daki faaliyetlerine son vermişti. O tarihten bu yana gazete, çalışanların Avrupa’da kurdukları yeni bir sistem üzerinden yayın yapıyor. Ancak gazetenin Genel Yayın Yönetmeni Muratov, Rusya’da kalmaya devam etti.

Muratov, son olarak eski Sovyetler Birliği lideri Gorbaçov’un cenaze törenine de katıldı. Novaya Gazeta, 1993 yılında Gorbaçov’un Nobel Barış Ödülü olarak aldığı para ödülünden bir kısmıyla kurulmuştu.

VOA tarafından geçilen Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Bağımsız Rus Gazete Novaya Gazeta’ya Yasak haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.