Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı

Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı

ABONE OL
15:51 - 15/12/2020 15:51
Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Azerbaycan ve Ermenistan arasında savaş tutsaklarının değişimi başladı. Rusya’nın arabuluculuğu ve gözetiminde yapılan takasla ilgili, Rusya Savunma Bakanlığı açıklama yaptı.

Pazartesi günü geç saatlerde, Ermenistan Başbakan Yardımcısı Tigran Avinyan, 44 Ermeni tutsağın Rusya’nın arabuluculuğuyla ülkeye döndüğünü açıkladı.

Rusya Savunma Bakanlığı açıklamasına göre, aynı sırada 12 Azerbaycanlı tutsak da Rus ordusuna ait bir askeri uçakla Azerbaycan’a gitti.

Azerbaycanlı yetkililer de 12 tutsağın ülkeye geri geldiğini doğruladılar.

Azerbaycan ve Ermenistan arasında 6 hafta süren çatışmalar Rusya’nın arabuluculuğuyla ateşkesle sonuçlanmıştı. Azerbaycan Ermenistan kontrolündeki topraklarını çatışmalar sonunda geri kazandı.

VOA tarafından geçilen Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Azerbaycan ve Ermenistan Savaş Tutsakları Takasına Başladı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.