Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak

Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak

ABONE OL
01:16 - 03/12/2023 01:16
Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Hamas yöneticisi Salih El Aruri, El Cezire televizyonuna verdiği demeçte, Gazze’den ateşkes sağlanana kadar bir daha esir takası yapmayacaklarını söyledi.

Aruri, Katar merkezli Arapça yayın yapan El Cezire televizyonuna açıklamalarda bulundu. Aruri, hali hazırda Hamas’ın elinde bulunan rehinelerin, İsrail askeri ya da İsrail ordusuna daha önce hizmet etmiş kişiler olduğunu söyledi.

Gazze’de savaş bitmeden rehine takası yapmayacaklarını söyleyen Aruri, “Bırakalım savaş kendi seyrinde devam etsin. Bu nihai kararımızdır ve bu kararımızdan geri adım atmayacağız” ifadelerini kullandı.

Aruri, İsrail’in Hamas’ın elinde halen kadın ve çocuk rehineler bulunduğu açıklamasına karşılık olarak da “Elimizdeki tüm kadın ve çocukları teslim ettiğimizi ve şu anda sadece erkek ve askerlerin kaldığını açıklamamıza rağmen İsrail, hala kadın ve çocuklar olduğu konusunda ısrar ediyor. Bizim bakış açımıza göre elimizdeki yetişkinler orduda görev yaptı ve bazıları hala yedek görevde” diye konuştu.

VOA tarafından geçilen “Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak” haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. “Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak” haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan “Ateşkes olmadan başka rehine takası olmayacak” haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.