Arif Taşdelen: AfD bu sefer Müslümanlara karşı kışkırtıyor

Arif Taşdelen: AfD bu sefer Müslümanlara karşı kışkırtıyor

ABONE OL
22:31 - 01/03/2024 22:31
Arif Taşdelen: AfD bu sefer Müslümanlara karşı kışkırtıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Bavyera’da yedi minare bulunduğunu ifade eden Taşdelen, diğerleri engelleniyor dedi.

Bavyera Eyalet Milletvekili SPD’li Arif Taşdelen Şubat ayının bitmesi ile birlikte bir basın bülteni yayımladı. Taşdelen AfD’nin nefret dolu tutumunu eleştirerek, şu bilgileri paylaştı.

NEFRET DOLU AfD

Bavyera eyalet parlamentosundaki AfD parlamento grubu, nefretle dolu bir vitrin teklifinden başka bir şey sunmayan bir yasa tasarısı sundu. Bavyera inşaat yönetmeliklerini değiştirerek şehirlerin ve belediyelerin minare inşa etmesinin genel olarak yasaklanmasını amaçlıyor.

DİNİ ÖZGÜRLÜKLER

İnşaat düzenlemelerinin müşterinin dini veya ideolojik geçmişi veya tutumu hakkında soru sormadığı, yalnızca yükseklik veya çevreye uygunluk gibi inşaat kriterleri hakkında sorular sorduğu açık olmalıdır. İmar mevzuatının bu tarafsızlığı aynı zamanda Temel Kanunumuzdan dini özgürlükle ve dolayısıyla temel haklarımızla da ilgilidir!

YASAK PARTİSİ

Üstelik AfD bu tür girişimlerle yerel özyönetim konusunda da sorun yaşadığını gösteriyor! Her belediye, bir minarenin inşa edilip edilmeyeceğine bağımsız olarak karar verir. Bunu yaparken de toplumlarımızı himaye etmek istiyor ve kendisinin bir yasak partisi olduğunu gösteriyor.

BAVYERADA YEDİ MİNARE VAR

Sağcı popülistler 2019’da neredeyse aynı ifadelere sahip bir yasa tasarısı sundular. Burada da gerçeğe bakmak faydalı olacaktır: Bavyera’da şu anda yedi minare bulunmaktadır. 2019 yılından bu yana bugüne kadar yeni bir inşaat ruhsatı verilmedi. Bu yüzden konuşmamda bu taslağın 2019’da zaten saçmalık olduğunu ve bugün- büyük Herbert Wehner’den alıntı yaparsak- daha da “daha saçma” olduğunu açıkça belirttim.

ha-ber.com/Taner TÜZÜN / NÜRNBERG

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.