Antalya’nın spor turizm tanıtımına katkı yapacak

Antalya’nın spor turizm tanıtımına katkı yapacak

ABONE OL
20:57 - 25/12/2021 20:57
Antalya’nın spor turizm tanıtımına katkı yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Konyaaltı Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Antalya Ultra Trail Maratonu, Antalya bölge turizmi ve spor turizmi tanıtımında uluslararası katkı koyacak.

Konyaaltı Belediyesi tarafından düzenlenen Antalya Ultra Trail Maratonuna 17 ülke ve 57 şehirden bine yakın sporcu katıldı. Konyaaltı sahilinde başlayan maraton kayak merkezinde tamamlanan 54 kilometrelik parkuru Aleksandr Firsov birinci, Navil Shaimukhametov ikinci, Zülfü Karabulut da üçüncü tamamladı.

Kadınlar maratonunda ise Serpil Budak ilk sırada tamamladı.

28 kilometrelik koşuda ise Arturs Paulins birinci, Mehmet Aydıngör ikinci, İbrahim Güneş üçüncü oldu. Bu parkurun kadınlar yarışmasında da Natalia Gyurten ilk sırada tamamladı.

Maratonu başlatan Konyaaltı Belediye Başkanı Semih Esen, Antalya’nın çağdaşlıkla, sanat ve sporla anılmasını istediklerini söyledi. Antalya’ya gelen herkesin güzel anılarla ayrılmasını arzu ettiklerini belirten Esen, şunları kaydetti.

‘’Bu koşu için Konyaaltı’na gelenler, uluslararası müsabakaların burada yapılabildiğini, Türkiye’nin spora ve sporculara saygısını görsün istedik. Bölgesel, ulusal ve uluslararası alanda off road yarışlarına da ev sahipliği yapmak istiyoruz. Bu tür organizasyonlar çok faydalı. Hepimiz el birliği ile Antalya’yı her yerde tanıtmak durumundayız. Belediye olarak üzerimize düşeni her zaman yapacağız. Bu maratonu gelecek yıl daha büyük bir katılımla yapacağız.’’

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.