Antalya OSB bilim, teknoloji ve eğitim merkezine dönüşecek

Antalya OSB bilim, teknoloji ve eğitim merkezine dönüşecek

ABONE OL
23:50 - 01/02/2021 23:50
Antalya OSB bilim, teknoloji ve eğitim merkezine dönüşecek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) uluslararası standartlarda inşa edilecek spor salonu, halı saha ve tırmanma duvarı ile bilim, teknoloji ve eğitim merkezi haline gelecek.

Antalya OSB Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar, OSB’ Teknik Koleji alanına uluslararası standartlarda 450 seyirci kapasiteli spor salonu, halı saha ve tırmanma duvarı imalatları tamamlanarak hizmete hazır hale geldiğini bildirdi.

Antalya OSB Teknik Koleji yerleşkesine inşa edilen spor kompleksi, öncelikli olarak burada eğitim gören çocuklara hizmet vereceğini, eğitim saatlerinin dışındaki zamanlarda da talep eden bölge firmalarının, Antalya’da faaliyet gösteren kulüp ve kurum/kuruluşların hizmetine sunulacağını belirten Bahar, şunları kaydetti.

‘’Antalya OSB’yi bilim, teknoloji ve eğitim merkezine dönüştüreceğiz. Eğitim olmadan bilim, bilim olmadan da teknolojik ilerleme olmaz. Bu süreçlerin her birinde disiplin, işin omurgasıdır. Sporu, temel bilimler kadar önemsiyoruz. Teknik kolejimizde disiplini spor ile sağlayacağımız bir düzen, alanının en iyilerinden oluşan bir eğitim kadrosu kuruyoruz. Geleceği tahmin etmenin en iyi yolu onu yaratmaktır. Bizler gençlerimizi geleceğe hazırlama gayesinde değiliz, bizler geleceği yaratacak gençler yetiştirmek için bu yola çıktık.”

Standart bir spor salonu yapmak yerine, tesise bir tema ve bir misyon yüklediklerini anlatan Bahar, şöyle devam etti.

‘’Spor salonumuzun içerisine Türkiye’nin en iyi tırmanma duvarlarından birini entegre ettik. Antalya, tırmanma sporu için çok elverişli bir destinasyon. Kolejimizde bu kültürü oluşturup turizmin çeşitlenmesinden tutunda, Antalya’nın bu alanda bir marka olmasına kadar kentimize, sporcularımıza ve gençlerimize ek fayda sağlamayı amaçlıyoruz. Birbirine entegre projeler üreterek Antalya’mız için daha fazla katma değer oluşturup, Antalya’nın yıldızının parlamasını hedefliyoruz.”

Bilim, teknoloji ve eğitim merkezi

Antalya OSB’de üretimin 7/24 devam ettiğini vurgulayan Bahar, OSB’nin üretimdeki dinamikliğini, sosyal hayata da entegre etme gayesinde olduklarını vurguladı. Ali Bahar, sözlerini şöyle tamamladı.

‘’OSB’yi sadece fabrikaların olduğu bir alan olmaktan uzağa taşımak, 7/24 yaşayan bir merkeze dönüştürmek istiyoruz. Spor kompleksimiz, kolejimiz, gündüz bakımevimiz, teknoparkımız, fabrikalarımız, Antalya Bilim Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi ile Antalya OSB’yi bir bilim, teknoloji ve eğitim merkezine dönüştüreceğiz.”

 

 

 

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.