Antalya iş dünyasından meslek lisesine destek

Antalya iş dünyasından meslek lisesine destek

ABONE OL
12:24 - 21/07/2020 12:24
Antalya iş dünyasından meslek lisesine destek
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best
ha-ber.com/Fikri Cinokur/Antalya

Antalya’nın Aksu ilçesindeki Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi, TOBB’a bağlı ATSO ve Antalya Borsası tarafından yönetilecek.

Türkiye’de özel sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli insan gücünün yetiştirilmesi amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı, TOBB ve TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi arasında mesleki ve teknik eğitime yönelik olarak başlatılan ”Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü” kapsamında Protokol Yürütme Kurulu (PYK) toplantısı Davut Çetin yönetiminde gerçekleştirildi.

TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve ATSO Başkanı Davut Çetin, Antalya’da Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamındaki proje okulunun ikiye çıkarıldığını bildirdi. Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesinin de, oda ve borsaların yönetiminde oluşturulan Protokol Yürütme Kurulu’nca yönetileceğini belirten Çetin şunları kaydetti.

”Mesleki Eğitim İşbirliği Protokolü kapsamında 81 ilde Milli Eğitim Bakanlığı il müdürlükleri ve oda-borsa temsilcilerinin katılımıyla Protokol Yürütme Kurulları (PYK) oluşturuldu. Bu kurullar, yerelde sanayinin ve insan kaynağının ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak, okul yönetimlerini ve müfredatı şekillendirecek çalışmalar yürütecek. ”

Meslek lisesi eğitimine özel önem verdiklerini ifade eden Çetin, şöyle devam etti.

”ATSO olarak meslek lisesi eğitimine özel önem veriyor ve okullara destek oluyoruz. İki yıl önce Aksu Uçak Bakım Teknolojisi Mesleki Teknik Anadolu Lisesi bahçesine taşınan uçak gövdesinin kütüphane, müze ve mini sinema salonu kimliğine dönüştürülmesi için katkı koymuştuk. İş dünyası olarak lisemizin, sektörün ve gelişen teknolojinin gereklerine uygun mezunlar vermesi için elimizden gelen katkıyı koyacağız.”

Meslek Liselerinde ‘Patent ve Tasarım’ Dönemi

MEB Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü tarafından, mesleki ve teknik eğitimde 2019-2020 eğitim öğretim yılı temasının ‘Patent, Faydalı Model ve Tasarım Yılı’ ilan edildiğini anımsatan ATSO Başkanı Davut Çetin, şöyle konuştu.

”Patent ve faydalı model kültürünün yaygınlaştırılması ve farkındalık oluşturulması amacıyla MEB İl Müdürlüğü işbirliğinde bilgilendirme seminerleri ve yarışmalar düzenlenecek.  Sorumlu olduğumuz meslek liselerinde patent, faydalı model ve tasarım konularında etkinliklerin artırılması, öğretmen ve öğrencilerin konuya ilişkin farkındalıklarının artırılarak meslek liselerinde patent ve faydalı model geliştirilmesi sürecine destek olunacak.”

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.