Antalya firmaları 125 milyon liralık AR-GE yatırım yapacak

Antalya firmaları 125 milyon liralık AR-GE yatırım yapacak

ABONE OL
23:34 - 14/12/2021 23:34
Antalya firmaları 125 milyon liralık AR-GE yatırım yapacak
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Antalya’da çeşitli sektörlerde faaliyette bulunan 13 firma Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Teknoparkı’nda 125 milyon liralık AR-GE yatırımı yapacak.

Antalya Organize Sanayi Bölgesi (OSB) içerisinde Teknoloji Geliştirme Bölgesi ilan edilen 52 dönümlük alanın 27 dönümü, Antalya OSB Teknopark yönetimi tarafından Ar-Ge çalışmalarını kendi kuracakları tesislerde yürütmek isteyen firmalar için ayrıldı.

Burada yatırım yapmak isteyen firmaların başvuruları değerlendirdikten sonra Antalya OSB Teknopark yönetimi, sağlık, yazılım-otomasyon, biyoteknoloji, tarım, savunma sanayi ve enerji sektörlerinde faaliyet gösteren 13 firmanın projesini onaylandı. Firma kabulü nedeniyle Antalya OSB’de tören düzenlendi.

Antalya OSB ve Antalya OSB Teknopark Yönetim Kurulu Başkanı Ali Bahar Ar-Ge binalarını kuracak 13 firma sahip ve temsilcisi ile tek tek sözleşme imzaladı.

OSB Teknopark İdari Hizmet Binası kaba inşaatının tamamlandığını ve 2022 yılının ikinci yarısında hizmete açılacağını belirten Bahar, şöyle devam etti.

‘’Antalya OSB Teknopark alt ve üstyapı olanaklarıyla Batı Akdeniz bölgesindeki Isparta ve Burdur OSB firmaları ile TR 61 Bölgesindeki girişimcilerin Ar-Ge faaliyetlerindeki etkinliklerini, üretim verimliliklerini ve karlılıklarını artırma amacını taşıyor.’’

Ali Bahar, şunları kaydetti.

‘’Teknoparkımızın açık alanları, kendi Ar-Ge binasını kuracak olan ve hali hazırda sağlık, yazılım-otomasyon, biyoteknoloji, tarım, savunma sanayi, enerji gibi çok farklı sektörlerden oluşan bir mozaikte üretim yapan firmalara tahsis edilmiştir. Firmalarımız, 2024 yılı sonunda yaklaşık 125 milyon TL’lik Ar-Ge yatırımı gerçekleştirecektir.’’

OSB Teknopark’ın Antalya’nın ikinci teknoparkı olacağını ifade eden Bahar, şöyle konuştu.

‘’Teknopark, Antalya OSB içerisinde yer alması sebebiyle, mevcut örneklerinden farklı bir vizyon ile faaliyetlerini sürdürecektir. Sanayinin merkezinde yer alan ve üretim yapan firmalarımız gerek prototip üretimleri gerekse yeni ürün geliştirme aşamalarında Antalya OSB Teknopark ekosisteminde olmanın avantajlarından yararlanacaklardır. Ayrıca Teknopark’da faaliyet gösterecek start-up’lar için ön rezervasyonlar alınmaya başlamıştır.’’

21 ülke melek yatırımcıları Antalya’da buluşacak

Bilim ve teknolojideki yeni girişimleri Antalya’ya çekmek, inovatif, katma değeri yüksek ürünlerin Antalya OSB’de üretilmesini sağlamak için Bölge sanayicilerinden oluşan bir Melek Yatırım Ağı Komisyonu kurulduğunu ifade eden Ali Bahar, ‘’Kendi melek yatırım ağımızı kurma çalışmalarımızda devam ediyor. Akdeniz çanağındaki 21 ülkenin melek yatırımcıları Ekim 2022 yılında Antalya’da buluşacak. 2022 yılında düzenlenecek Akdeniz Melek Yatırım Forumu (WBAF MED ) Teknoparkımız öncülüğünde ilk defa Antalya’mızda düzenlenecektir” dedi.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.