Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber

Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber

ABONE OL
22:06 - 16/10/2022 22:06
Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Amerika’da ara seçimlere sayılı günler kala yapılan bir anket Kongre’nin alt kanadı Temsilciler Meclisi’nde kontrolün Cumhuriyetçiler’e geçeceğini ortaya koyuyor.

CBS News-YouGov’un ortak anketi seçmenlerin ara seçimlerde Temsilciler Meclisi için Demokratlar’dan daha çok Cumhuriyetçiler’e destek verdiğini gösterdi.

Ankete göre Temsilciler Meclisi’nde Cumhuriyetçiler 224, Demokratlar 211 sandalye kazanacak. Bununla birlikte iki parti arasındaki fark daha önceki anketlere göre azalmış görünüyor.

Ankete göre seçmenlerin yüzde 65’i ekonominin kötüleşmekte olduğunu düşünüyor. Yüzde 20’si ekonominin aynı olduğunu belirtirken, sadece yüzde 15’i ekonominin iyiye gitmekte olduğunu kaydediyor.

Yakıt fiyatları da seçmenin bir başka endişesi.

Ankete katılanların yüzde 63’ü yakıt fiyatlarının artmakta olduğunu belirtti. Ağustos ayında bu oran sadece yüzde 16 olmuştu.

Seçmenler enflasyon ve yakıt fiyatlarının kendilerini Cumhuriyetçi Parti’ye ittiğini belirtmiş.

Ankete katılanların yüzde 42’si Cumhuriyetçi politikaların ekonomiye yardımcı olacağını kaydederken, yüzde 33’ü zarar vereceğini belirtmiş.

Peki Başkan Biden enflasyonla mücadele konusunda yeterli çabayı gösteriyor mu? Bu soru da katılımcılara sorulmuş ve yüzde 68’i daha fazlasını yapabileceği şeklinde yanıt vermiş.

Yüzde 32’si ise Biden’ın elinden geleni yaptığı düşüncesinde.

Amerika’da 8 Kasım’daki ara seçimlerde Temsilciler Meclisi’nin tamamıyla Senato’nun bir kısmı yenilenecek, ayrıca bazı eyaletlerde valilik seçimleri olacak.

Anketler genel olarak Temsilciler Meclisi’nde kontrolün Cumhuriyetçi Parti’ye geçeceğini ortaya koysa da Kongre’nin üst kanadı Senato’da durum biraz karışık.

Georgia, Arizona, Pennsylvania’daki senatör seçimlerinin Senato’nun kaderini belirleyeceği kaydediliyor.

Pennsylvania’da Mehmet Öz de Cumhuriyetçi Parti’den aday.

Günümüzde Temsilciler Meclisi’nde Demokratlar az farkla üstün. Senato’da ise 50-50 denge söz konusu ama Başkan Yardımcısı Demokrat olduğu için kontrol de Demokratlar’da.

VOA tarafından geçilen Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Anketlerden Demokratlar’a Kötü Haber haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.