Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık

Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık

ABONE OL
10:24 - 08/09/2022 10:24
Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Rekor sıcaklıklar Amerika’nın Batı yakasını günlerdir kavurmaya devam ediyor. 58 milyon kişiyi etkisi altına alan sıcak hava, orman yangınlarını körüklerken, elektrik şebekelerini de tehdit ediyor.

Bugün ve yarın yine rekor sıcaklıkların kaydedileceğini belirten uzmanlar, mümkün olduğunca dışarı çıkılmaması ve bol sıvı tüketilmesi yönünde uyarılar yapıyor.

Ulusal Hava Dairesi’ne göre, dün eyaletin başkenti Sacramento için kaydedilen en sıcak gün oldu ve termometre 46.6 dereceye ulaştı. Körfez Bölgesi’nin her yerinde rekorlar kırıldı.

Bugün ise California genelinde sıcaklıkların 37 ile 48 derece arasında olması bekleniyor.

Sıcaklıkların etkilediği Los Angeles’ta da 40 noktada serinleme merkezleri kuruldu. Bölge sakinleri bu merkezlere giderek, sıcak havanın etkilerinden korunmaya çalışıyor.

Evsiz nüfusunun yoğun olduğu California’da bazı bölgelerde evsizler için motel kuponları dağıtılarak, mümkün olduğunca kişi sokaktan uzak tutulmaya çalışılıyor.

Aşırı sıcak hava elektrik şebekelerini de etkiliyor. California’da yetkililer günlerdir klimaların termostatlarının 25 derecenin altına düşürülmemesi ve güç tasarrufu yapılması uyarılarında bulunuyor. Eyaletin en büyük elektrik şirketi Pacific Gas & Electric, yaklaşık 525 bin müşteriyi olası kesintilere hazırlanmaları için bilgilendirdi.

Eyaletin elektrik şebekesinin büyük bir kısmını yöneten California Bağımsız Sistem Operatörü, Salı akşamı için bir acil durum uyarısı yayınlayarak,şebeke koşullarının kötüleştiğini ve enerji kaynaklarının talebi karşılamak için yetersiz olduğunu söyledi.

Bunaltıcı sıcaklıkların Cuma akşam saatine kadar sürmesi beklenirken, Meksika kıyılarına kuvvetli yağış ve şiddetli rüzgar getirecek kasırganın, Güney California’yı da kısmen etkileyebileceği belirtiliyor.

Sıcak ve kuru hava koşulları orman yangınlarını tetikliyor

Aşırı sıcak ve kurak havanın etkisiyle geçtiğimiz hafta birden fazla yıkıcı orman yangını meydana geldi, 4 kişi hayatını kaybetti, binlerce hektar alan kül oldu ve binlerce kişi evsiz kaldı.

Aşırı sıcak havanın etkisiyle hızla yayılan Fairview yangını, 3000 hektardan fazla alanı kül etti ve henüz yüzde 5’i kontrol altına alınabildi.

Yangınlar hava kalitesini de olumsuz etkiliyor.

Ulusal Okyanus ve Atmosfer İdaresi tarafından yayınlanan görüntülere göre, sayısız orman yangınından yükselen kalın duman uzaydan görülebiliyor.

VOA tarafından geçilen Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Amerika’nın Batısında Rekor Sıcaklık haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.