Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı

Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı

ABONE OL
09:07 - 20/01/2021 09:07
Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’da 31 Ocak’a kadar geçerli olan Corona virüsü kısıtlamalarının kısmen sertleştirilerek 14 Şubat’a kadar uzatılmasına karar verildi.

Eyalet başbakanlarıyla video konferans toplantısında bir araya gelen Başbakan Angela Merkel, geçerli önlemlerin umulan etkiyi göstermediğini, vaka sayılarında hafif bir düşüş olmasına rağmen İngiltere ve İrlanda‘da görülen virüsün yeni mutasyonunun şu anda kestirilemeyen bir tehlike oluşturduğunu belirterek, daha sert kapanma önlemlerinin sürmesinin kaçınılmaz olduğunu vurguladı.

Virüsün yeni türünün Almanya’da hangi boyutta yayıldığının tespiti için laboratuvarlarda kapasitenin arttırılması gerektiğini ifade eden Merkel, “Virüs mutasyonları yayılmaya devam ederse salgının hızlanması riski var” şeklinde konuştu. Vaka sayılarının hızla ve zaman kaybetmeden aşağı çekilmesine alternatif olmadığını söyleyen Merkel, yeni vaka sayısının 100 bin kişide 50’nin altına düşürülmesi hedefine endeksli olarak, salgına karşı kararlı ve sabırlı olmak gerektiğine dikkat çekti.

7 saat süren toplantıdan sonra, Almanya saati ile 21.30‘da düzenlenen basın toplantısında Merkel’in duyurduğu yeni önlemlere göre, 19 Aralık’ta eğitime ara veren kreşler ve okullar 14 Şubat‘a kadar kapalı kalmaya devam edecek, uzaktan eğitim sürecek. Yeni mutasyonun çocuk ve gençler arasında daha fazla bulaşıcı olduğu tahmin ediliyor.

Başka bir Covid-19 önlemi toplu taşıma araçlarında ve marketlerde FFP2 tipi maskesinin zorunlu hale getirilmesi. Tıbbi maskelere göre daha yoğun filtreleme özelliğine sahip FFP2 tipi maskeler genellikle profesyonel sağlık çalışanları tarafından kullanılıyor.

Merkel yeni önlemler kapsamında işverenlerden çalışanlarına 15 Mart’a kadar evden çalışma imkanlarının sağlanmasını veya söz konusu dönemde izin vermelerini istediklerini açıkladı.

Bu yeni önlemlerin dışında Almanya’da 16 Aralık’ta yürürlüğe giren diğer tüm kısıtlamalar da geçerli kalacak. Bir hanede yaşayanların en fazla bir kişi ile bir araya gelmesine izin verilecek. Temel ihtiyaçların satıldığı iş yerleri dışında tüm mağazalar, sinema, tiyatro ve müzeler, restoran, kafe, bar ve kantinler, güzellik salonları, kuaförler, spor salonları da kapalı kalmaya devam edecek. Doktor ve sağlık merkezleri, eczaneler, benzin istasyonları, oto tamircileri, optikler, postahaneler ve bankalar açık kalacak. Kilise, sinagog ve camilerde 1,5 metre mesafe kuralına ve FFP2 maskesi takma zorunluğuna uyulması durumunda ibadetler yapılabilecek.

Son 24 saat içinde 11 bin 369 yeni vakanın tespit edildiği Almanya‘da toplam vaka sayısı 2 milyon 52 bin 28’e yükseldi. Bir hafta içinde 100 bin nüfusa düşen vaka sayısı ise 131,5 olarak duyuruldu. Son 24 saat içinde 989 kişinin hayatını kaybettiği Almanya’da Corona virüsünden ölenlerin sayısı 47 bin 622 oldu. Enstitünün verilerine göre şu ana kadar 1 milyon 145 bin kişiye aşı yapıldı.

Öte yandan dünyanın en büyük turizm fuarı olarak bilinen Berlin Turizm Fuarı‘nın (ITB), salgın nedeniyle tarihinde ilk kez çevrim içi düzenleneceği haber verildi. Turizmcilerin internet üzerinden ulaşacağı ITB 2021, 9-12 Mart tarihleri arasında yapılacak. 2020’de tümüyle iptal edilen ITB’ye, daha önceki yıllarda büyük bir tanıtım kampanyası ile giren Türkiye’nin bu yıl online katılımının nasıl olacağı ile ilgili çalışmalarının sürdüğü bildirildi. Türk turizm sektörü geçen sene 2019 yılı ile kıyaslandığında yüzde 77 oranında kayıp yaşamış, 42 milyon 910 bin 408 turisten sonra, sadece 12 milyon 34 bin turist giriş yapmıştı.

VOA tarafından geçilen Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya’da Corona Kısıtlamaları Uzatıldı haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.