Almanya´da bulunan bir otel Yahudi şarkıcıya hizmet etmeyi reddetti

Almanya´da bulunan bir otel Yahudi şarkıcıya hizmet etmeyi reddetti

ABONE OL
10:30 - 06/10/2021 10:30
Almanya´da bulunan bir otel Yahudi şarkıcıya hizmet etmeyi reddetti
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya´da büyük tepkilere sebeb olan olayın ardından oteli protesto etmek için yüzlerce kişi sokağa çıktı.

Doğu Almanya’nın Leipzig kentindeki bir otel, salı günü bir müzisyenin Davut Yıldızı taktığı için hizmetinin reddedildiğini söylemesinin ardından antisemitizm suçlamalarıyla karşı karşıya kaldı.

Almanya’daki Yahudi cemaatlerinden çok sert eleştiriler geldi.

Alman müzisyen Gil Ofarim, sosyal medyada yayınlanan bir videoda, Pazartesi akşamı Leipzig’deki Hotel Westin’e giriş yapmaya çalıştığını söyledi. Yahudi olan Ofarim, Davut Yıldızı uçlu bir kolye takıyordu.

Otelin bilgisayarlarındaki teknik sorunlar nedeniyle resepsiyonda uzun bir kuyruk oluşmuştu ve şarkıcı Ofarim, diğerler müşterilere nazaran çok daha fazla bekletilmişti.

“Neler oluyor? Neden herkes benden önce çağrılıyor?” diye tepki verdiğinde köşeden biri seslenerek ‘Yıldızını kaldır'” dedi. Otel çalışanının daha sonra Ofarim’e yaptığı Davut Yıldızını kaldırması veya saklaması için yaptığı çağrısını tekrarladı ve “bir kez kaldırdıktan sonra check-in yapabilirsiniz” dedi.

Leipzig Polis sözcüsü Theresa Leverenz DW’ye verdiği demeçte, “Sosyal medya ekibimiz tarafından dava hakkında bilgilendirildik” dedi.

“Videoyu güvence altına aldık ve değerlendirilmek üzere savcılara göndermeye hazırlanıyoruz” diye ekledi.

Yetkililer, davanın henüz başlangıç ​​aşamasında olduğunu söyleyerek herhangi bir suçlamada bulunulup bulunulmadığı konusunda yorum yapmadı.

Otel nasıl tepki verdi?

Westin Leipzig’in bir sözcüsü, haber ajansı dpa’ya otelin son derece endişeli olduğunu ve davayı “son derece ciddiye aldığını” söyledi.

Otelin bağlı olduğu ana şirketi, neler olduğunu anlamak için şarkıcıya ulaşmaya çalıştı. Sözcü ayrıca otelin amacının konuklara ve çalışanlara dinleri ne olursa olsun saygılı davranmak olduğunu vurguladı. Resim: © Public Domain

 

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.