Almanya Yabancı Çalışan Arıyor

Almanya Yabancı Çalışan Arıyor

ABONE OL
20:19 - 27/06/2022 20:19
Almanya Yabancı Çalışan Arıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Berlin, havaalanlarındaki personel sıkıntısı nedeniyle yoğun yaz sezonunda yabancı çalışan arayışında. Konuyla ilgili açıklama İçişleri Bakanlığı’ndan geldi

Geçiçi olarak çalışacaklara konaklama yeri önerilecek ve çalışanlar standart bir ücret alacak.

Bununla birlikte çalışanların diğer personel gibi aynı güvenlik ve emniyet kontrollarını tamamlaması gerekiyor. İçişleri Bakanlığı sözcüsü, bunun genelde iki haftayı bulduğunu belirtti.

Avrupa genelinde salgından sonra havaalanlarındaki yoğunluk yaz sezonuyla birlikte oldukça artmış durumda. Havaalanları ve havayolu şirketleri bu yoğunlukla mücadele etmede yeterince personel sağlama konusunda zorluklar yaşıyor.

Resmi verilere göre, havaalanlarındaki güvenlik, check-in gibi iş kollarının beşte biri doldurulamadı.

Havaalanlarının tam olarak neye ihtiyaç duyduklarını önümüzdeki günlerde açıklaması bekleniyor. Ancak tahminler yer hizmetlerinde Ağustos’ta başlamak üzere üç ay boyunca bin ila 2 bin çalışana ihtiyaç olacağı yönünde.

Yetkililer ise 6 ayın geçici çalışma süreci için uygun olacağını belirtiyor.

Dışarıdan yardımın hızla gelmesi havaalanlarında güvenliği etkiler mi?

İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu çerçevede bir eksikliğin olmayacağını belirtiyor.

Alman Polis Sendikası Başkanı Andreas Rosskopf, yeni işe alınacak yabancı çalışanların bagaj taşıma bölümünde çalışabileceğini söyledi. Ancak Rosskopf bunun ilave güvenlik gerektireceğini de kaydetti.

Rheinische Post gazetesine konuşan Rosskopf, “Güvenlik çerçevesinde yoğun şekilde taramadan geçmiş ve bilgilendirilmiş olmaları gereken kişilerden bahsediyoruz. Bu da belli bir süre alır” ifadelerini kullandı.

VOA tarafından geçilen Almanya Yabancı Çalışan Arıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Yabancı Çalışan Arıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Yabancı Çalışan Arıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.