Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor

Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor

ABONE OL
14:30 - 04/03/2022 14:30
Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya, Rusya’nın Ukranya’ya saldırısı sonrasında büyük bir göç dalgasına hazırlanıyor. Rus saldırılarının başlamasından sonra özellikle Polonya üzerinden Almanya’ya sığınmak için trenle yola çıkanların ilk durağı Berlin Merkez Garı Hauptbahnhof.

Göç edenlerin çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu, erkeklerin büyük bölümünün ise ülkelerini korumak için Ukrayna‘da kaldıkları dikkat çekerken, Alman yetkililer, gelenlerin sayısının önümüzdeki günlerde yüzbinlere ulaşacağını söylüyor.

Yetkililer, savaşın uzaması durumunda 1 milyon Ukraynalı’nın Almanya’ya ve toplam 5 milyon Ukraynalı’nın AB ülkelerine gelebileceğinden yola çıkıyor.

Alman Demiryolları, Ukrayna vatandaşlarından bilet talep etmeme kararı aldı. Ukrayna vatandaşlarının turistik amaçla 90 günlüğüne vizesiz olarak Almanya’yı ziyaret etmesi yasal. Ancak savaştan kaçanlara geçici koruma statüsü verileceği belirtilirken, bununla oturma izni alabilecekleri, eğitim ve sağlık hizmetlerinden faydalanacakları, iş bulup çalışabilecekleri bildiriliyor.

Federal Göç ve Mülteciler Dairesi, söz konusu kişilerin çoğunun Almanya’da akrabaları olduğunu, kalacak yeri olmayanların ise geçici olarak sığınmacı yurtlarına yerleştirileceğini açıkladı. Almanya’da 235 bin Rus ve 135 bin Ukrayna vatandaşı sürekli olarak yaşıyor.

“Afrikalılar Polonya sınırında ayrımcılığa uğruyor”

Bu arada sığınmacı örgütleri savaştan kaçarak Almanya’ya geçmek isteyen Ukrayna’da yaşayan Afrikalılar’ın Polonya sınırda ayrımcılığa uğradığını öne sürüyor. Almanya Dışişleri Bakanlığı, bu tür davranışların kesinlikle kabul edilemez olduğunu bildirdi.

Almanya 2015 yılında kapılarını Afganistan’dan, Irak’tan ve özelliklede Suriye iç savaşından kaçanlara açmış, o dönemde en az 800 bin sığınmacı Almanya’ya gelmişti.

Almanya’da yaşayan çok sayıda Ukraynalı’nın, Rusya’ya karşı ülkelerini savunmak için Polonya sınırından Ukrayna’ya döndüğü haber veriliyor.

VOA tarafından geçilen Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya Ukrayna’dan Göç Dalgasına Hazırlanıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.