Almanya: Tatilden dönen herkes korona testi yaptırmalı

Almanya: Tatilden dönen herkes korona testi yaptırmalı

ABONE OL
11:09 - 20/07/2020 11:09
Almanya: Tatilden dönen herkes korona testi yaptırmalı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya´nın SPD milletvekili ve „korona uzmanı“ Karl Lauterbach, tatilden dönen kişilerin virüse bulaşarak ikinci dalgaya sebep olmaları kaygısına karşı yeni önlemlerin alınmasını savundu.

Bu konuda Alman „Tagesspiegel“ gazetesine konuşan Lauterbach, „en iyi önlem, tatilden dönen herkese bedava test yaptırmak olurdu“ dedi. Bunun özellikle bazı tatilcilerin tatilde gösterdikleri sorumsuz tutum ve davranışlardan ve ayrıca hem tatil bölgesinde, hem de havalimanlarında azalan sosyal mesafeden dolayı gerekli gören Lauterbach, bu tarz bir önlemin son derece faydalı olduğunu ileri sürdü.

Zorunlu bir testin yaptırılması Almanya´da hukuksal nedenlerden mümkün olamayacağına değinen Lauterbach, testin bedava olarak yapılmasını önerdi ve bundan dolayı ortaya çıkan masraflariın virüsten dolayı oluşan tüm masrafların içinde çok düşük bir pay olduğunu ekledi.

Havalimanında yapılan böyle bir testin tek başına yetersiz olacağını vurgulayan Lauterbach, tatilden dönüp de ülkeye giriş yapan kişilerin yeni enfekte oldukları halde negatif sonuç verebileceğini açıklayarak, tatilden dönen insanların daha sonra da oturdukları yerde ikinci bir defa test olmaları gerektiğine dikkati çekti. (AA)

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.