Almanya Arap Alevileri Federasyonu Gençlik Kolundan anlamlı buluşma

Almanya Arap Alevileri Federasyonu Gençlik Kolundan anlamlı buluşma

ABONE OL
19:23 - 20/11/2019 19:23
Almanya Arap Alevileri Federasyonu Gençlik Kolundan anlamlı buluşma
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Merkezi Almanya Neuss`ta bulunan Arap Alevi Federasyonu (AAAF) ile Neuss Arap Alevi Derneği gençlik kolunun Neuss Alevi Kültür Merkezi binasında birlikte düzenlediği Federasyona bağlı derneklerin dışından da birçok gencinde katıldığı bir gençlik şöleni düzenledi.

Yaklaşık 200 kişinin katıldığı gençlik buluşmasına AAAF başkanı Nihat Nalça ile birlikte katılan Neuss Anakent Belediye Başkanı Reiner Breuer de şölende bir konuşma yaptı.

Reiner Breuer konuşmasında “Şehrimizde ikamet eden Arap Alevilerinin derneksel faaliyetlerini, yaşam tarzlarını, toplumumuza uyumunu, bizlerle bütünleşmelerini takdirle ve hayranlıkla izliyorum. Bu nedenle onlara her türlü desteği vermeye hazırım. Aranızda olmaktan son derece mutluyum” dedi.

AAAF Başkanı Nihat Nalça’ da Almanya’nın Köln, Berlin, Hannover, Bremen gibi birçok farklı yerinden hatta Hollanda’dan gençlik şölenine katılan gençleri federasyon adına selamladı ve organizasyonda emeği geçen gençlere teşekkür etti.

Nalça, “Örgütlenmemiz Almanya hatta Avrupa çapında devam edecektir. Kültürümüzün yaşaması, genç kuşaklara aktarılmasını istiyor, kederde ve sevinçte birlikte olmak birbirimizle buluşmak istiyoruz” dedi.

Gençler birbirleriyle kaynaştılar

Sanatçılar Enver Yılmaz ve Dernekten Salim Odakçı’ nın sahne aldığı gençlerin birbirini daha yakından tanıma fırsatı bulduğu, birlikte müzik eşliğinde eğlendiği bu güzel buluşmada Federasyonun hedefleri, çalışma planları da anlatıldı. Çalışmalar konusunda görüş alışverişinde bulunulurken katılımcı gençler faaliyetler, aktiviteler konusunda kendi fikirlerini de ifade etme imkânı buldular.

Arap Alevileri Türkiye’ de Adana, Mersin, Tarsus, Antakya, İskenderun gibi Akdeniz şeridindeki şehirlerde Suriye de ise Lazkiye vilayetinde yaşarlar. Hemen hemen hepsi Laikliği benimsemiş, kadın –erkek ayrımının çok az olduğu, geleneklerine son derece bağlı yaşamı seven, sevgi dolu, neşeli, hoşgörülü insanlardır.

Ren Nehrinin kıyısındaki Neuss şehrinde Gençlik Şölenini düzenleyen Milinda Altunay, Muhammed Ali Nalça, Aylin Karanfil Bünyamin Yaşlar adlı gençler katılımdan son derece memnun kaldıklarını, birlikten güç doğar diyerek organizasyona destek veren Federasyon Yönetimi ile Sponsorlara tek tek teşekkür ettiler.

ha-ber.com/Mehmet Tanlı/Neuss

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.