Almanya, AB’nin nükleer enerji ve gazı

Almanya, AB’nin nükleer enerji ve gazı

ABONE OL
21:51 - 02/02/2022 21:51
Almanya, AB’nin nükleer enerji ve gazı
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Alman Hükümet Sözcüsü Steffen Hebestreit, hükümetin Avrupa Birliği (AB) Komisyonunun yeni nükleer enerji ve doğal gaz projelerini sürdürülebilir yatırım olarak sınıflandırma planını inceleyeceğini söyledi.

Hebestreit, Berlin’de düzenlenen basın toplantısında, AB Komisyonunun gerçekte ne sunduğunu incelemek için 4 ay zamanın olduğunu belirtti.

Bu sürenin 6 aya kadar uzatılabileceğini aktaran Hebestreit, “Koalisyon hükümeti evvela Brüksel’in ne sunduğu üzerine eğilecek.” ifadesini kullandı.

Hebestreit, ancak hükümetin bu konuda tutumunu kapsamlı şekilde daha önce açıkladığını kaydetti.

Hükümetin büyük ortağı Sosyal Demokrat Parti (SPD) Meclis Grubu Başkan Yardımcısı Achim Post ise Alman Haber Ajansına (DPA) yaptığı açıklamada, AB Komisyonunun sunduğu bu planın durdurulmasını isteyerek, planın reddedilmesi için özellikle Avrupa Parlamentosunda (AP) bir çoğunluğun bulunması gerektiğini belirtti.

Bu plana alternatif teklifin geliştirilmesini talep eden Post, “Bir sonraki adım, nükleerin artık bir rol oynamadığı daha iyi bir çözümün bulunmasıdır.” dedi.

Alman hükümeti, nükleer enerjinin sürdürülebilir olarak sınıflandırılmasına karşı çıkıyor ancak doğal gazı bir geçiş teknolojisi olarak kabul ediyor.

AB Komisyonu, üye ülkelerdeki enerji yatırımlarının sınıflandırılmasına ilişkin yeni kuralları içeren mevzuat teklifini bugün üye ülkelere sunarak, Avrupa’nın iklim hedeflerini yakalamasına katkı sağlayan, çeşitli koşulları yerine getiren gaz ve nükleer projelerin sürdürülebilir yatırım listesine dahil edilebileceğini açıklamıştı.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.
Tüm Yorumlar (1)
  • Abdülkadir Gürlek

    Akdeniz aciklarinda 5.1 siddetinde deprem meydana gelmis …yanardagpatladi dikkatli sürun gemileri…Bu ceza ALLAH dan 90 li yilarin modasina uyup evcil hayvanlari (KEDILERIN INTIKAMI)kisirlastirip sex yapmasini yasakliyan19 90 cocuklainin lanetiinin bir aciklamasi böylece kedileri ölümeüne sebep oldular KATILLER Günes yüzü goremiyecekler 2045 yilina kadar Magaralarindan cikamiyacaklar ceza olarak…Siz kim oluyorsunuzda ALLAH in F I T R A T I YLA OYNUYORSUNUZ Dünyanin DENGESINI TARTMAYA kalkisiyorsunuz EY TERAZI burclari!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!STOP STOP STOP STOP STOP STOP

    STOP E Y AHMAKLAR 21.OCAK 2021de !100 yil süren KOVA cagi bitt

    BALIK BASLADI SELAM BARIS COCUKLAR I NA

    Yanıtla
    +0
    -0