Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor

Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor

ABONE OL
11:05 - 06/07/2021 11:05
Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

 

Almanya, aralarında İngiltere’nin de bulunduğu 5 ülkeye yönelik seyahat kısıtlamalarında değişikliğe gitti. Buna göre İngiltere, Rusya, Hindistan, Nepal ve Portekiz’den Almanya’ya seyahatler yeniden başlayacak.

Ancak Alman Robert Koch Enstitüsü’nden yapılan açıklamaya göre İngiltere, Rusya, Portekiz, Nepal ve Hindistan’dan gelenler 10 gün karantinada kalacaklar, PCR testlerinin negatif çıkması halinde karantina süreleri 5 güne düşecek. İki doz aşısını yaptırmış olanlar karantinadan muaf olacaklar.

Daha önce bu ülkelerden Alman vatandaşları dışında kimse ülkeye kabul edilmiyor, Alman vatandaşlarının da 14 gün karantinada kalması gerekiyordu.

Yeni uygulama Çarşamba gününden itibaren geçerli olacak. Geçtiğimiz hafta Cuma günü Almanya Başbakanı Angela Merkel, iki doz aşı olmuş İngiliz vatandaşlarının Almanya’ya karantina olmadan seyahat etmesine izin verileceğini söylemişti.

Öte yandan Pazartesi günü İngiltere Başbakanı Boris Johnson, aşılama çalışmaları neticesinde ülkedeki sosyal ve ekonomik kısıtlamaların iki hafta içerisinde kaldırılmasının planlandığını açıkladı. İngiltere’de son dönemde Hindistan kaynaklı Delta varyantının etkili olduğu biliniyor.

VOA tarafından geçilen Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor haberinde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor haberi web sayfamıza otomatik olarak VOA sitesinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan Almanya 5 Ülkeye Daha Sınırlarını Açıyor haberinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.