Alman Hükümetinden Otomotiv Sektörünü Canlandıracak Adım

Alman Hükümetinden Otomotiv Sektörünü Canlandıracak Adım

ABONE OL
15:10 - 02/06/2020 15:10
Alman Hükümetinden Otomotiv Sektörünü Canlandıracak Adım
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

BERLİN — 

Almanya’da Corona virüsü salgınına karşı alınan tedbirler vaka sayısının düşmesiyle gevşetilirken, toplumsal yaşamda hızla normalleşme sürecine geçiliyor. Virüsle en iyi mücadele eden ülkeler arasında yer alan Almanya’da son 24 saatte 333 yeni vaka tespit edildi. Ülkede tespit edilen toplam vaka sayısı 181 bin 815’e yükselirken ölenlerin sayısı sadece 11 artarak 8.511’i buldu. İyileşenlerin sayısıysa 165 bin 900’e ulaştı.

Çok sayıda eyalette kısıtlamaların gevşetilmesi sürerken, tüm ibadethanelerde kişi sayısı sınırlaması 200’e çıkarıldı. Spor salonları bugünden itibaren kapılarını tekrardan açarken, sinemaların da sosyal mesafe kurallarına uymak şartıyla kademeli olarak açılmasına karar verildi.

Öte yandan hafta sonunda yaşanan iki olay, Corona salgınının geçmediğini anımsatması açısından gündeme damga vurdu. Göttingen kentinde yasak olmasına rağmen açılan bir nargile barda aynı nargileyi birden fazla kişinin kullanması sonucunda 68 kişide Corona virüsü tespit edildi. Corona virüsü tanısı konulan hastaların temas ettiği 300’ün üzerinde kişi karantinaya alındı.

Berlin’de ise tekno ve diğer gece kulüplerin açılmasına izin verilmemesini protesto etmek için bir kanalda düzenlenen protesto eylemi kontrolden çıktı. Eylemde binlerce kişi bot, kano, tekne ve sal gibi su araçları ile kanalı kapatırken, kanalın her iki tarafında da binlerce kişi müzik ve dans eşliğinde toplandı. Eylem, siyasetçilerden büyük tepki toplarken, partide sosyal mesafe kuralının hiçe sayıldığı ve katılan çok sayıda kişinin önümüzdeki günlerde Coronaya yakalanmasının sürpriz olmayacağı belirtildi.

Alman hükümetinden otomobil satışlarını arttırmak için teşvik primi

Bu arada federal hükümet, Corona nedeniyle büyük oranda gerileyen otomobil satışlarını arttırmak için teşvik primi ödenmesini hedefliyor. Alman ekonomisinin en önemli ayaklarından biri olan otomotiv sektörü, ekonomiye yılda 138 milyar Euro katkı sağlıyor. 2019’da Almanya’da üretilen otomobil sayısı 4,7 milyonu bulmuştu. Geride kalan aylarda otomobil satışları yüzde 50 oranında gerilerken, sektörün tekrar hareketlenmesini ve satışların düzene girmesini hedefleyen teşvik paketinin en az 5 milyar Euro’yu bulacağı öğrenildi. Ülkede elektrikli otomobiller için 6.000 Euro teşvik primi ödeniyor.

Yeni pakette premium modellere 2.500, içten yanmalı motora sahip araç satın alımlarına da 3.000 Euro destek verilmesi amaçlanıyor. Almanya Sanayiciler Birliği Başkanı Dieter Kempf, hem akaryakıtla çalışan hem de elektrikli otomobiller için teşvik primi uygulanmaması durumda otomotiv sektöründeki krizin daha da derinleşeceğini ve Almanya’nın bu alanda dünya liderliği rolünü yitireceğini öne sürdü. Uzmanlar, daha önce yaptıkları analizlerde, Corona salgını krizinin Almanya’da otomotiv sektöründe istihdam edilen en az 100 bin kişinin işinden olmasına yol açacağı ve sektörün tekrar kendine gelmesinin 10 yıldan fazla zaman alacağı tahmininde bulunmuştu.

Amerika’nın Sesi tarafından geçilen tüm haberlerde ha-ber.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi yoktur. Haberler web sayfamızda otomatik olarak haber sitelerinden geldiği şekliyle yer almaktadır. Bu alanda yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen web siteleri ve ajanslardır.

Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.