Almanya’da Mayıs ayından bu yana uygulanmaya başlanan artırılmış havacılık vergisi, kış aylarında uçuş programlarının ciddi şekilde kısıtlanmasına yol açabilir. Alman Havacılık Endüstrisi Federal Birliği (BDL) Genel Müdürü Joachim Lang, bu durumu doğrulayarak, “Aşırı konum maliyetleri, önümüzdeki kış uçuş programında bize dört milyon koltuğa mal olacak,” dedi.
APA haber ajansına göre, havacılık sektörü üzerindeki maliyet baskısı sadece vergilerle sınırlı değil. Almanya’da güvenlik kontrolleri ve hava trafik kontrol ücretleri de son dönemde iki katına çıkmış durumda. Bu unsurlar, havayolu şirketlerini Almanya’ya uçmanın hala ekonomik açıdan mantıklı olup olmadığını sorgulamaya itiyor. Diğer ülkelerde bu maliyetler Almanya’ya kıyasla çok daha düşük seviyelerde bulunuyor.
Ryanair, artan havacılık vergisinin geri çekilmesi çağrısında bulunarak, aksi takdirde önümüzdeki yaz Alman havalimanlarındaki seferlerini yüzde on oranında, yani 1,5 milyon koltuk azaltma tehdidinde bulundu. İrlandalı düşük maliyetli havayolu, artan vergilerin yanı sıra, hava trafik kontrol ücretlerinin düşürülmesini ve havalimanlarındaki yolcu güvenlik kontrol ücretlerinin de planlandığı gibi artırılmamasını talep ediyor. Ryanair’in bu hamlesi, Alman havacılık sektöründe yankı uyandırdı ve BDL Genel Müdürü Lang tarafından destek gördü. Lang, “Bu bana şantaj gibi gelmiyor, sadece tutarlı. Ryanair’in patronu Eddie Wilson’a, açıkça konuştuğu için minnettar olmalıyız,” dedi.
Alman havayolu endüstrisi, artan maliyetlerin sadece yolcu taşımacılığını değil, genel olarak sektördeki rekabet gücünü de tehdit ettiğini belirtiyor. Kış sezonunda bu durumun ciddi uçuş iptallerine yol açabileceği ve Almanya’daki havalimanlarının operasyonlarını olumsuz etkileyebileceği ifade ediliyor.
ALMANYA
29 gün önceALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026ALMANYA
15 Mayıs 2026