Ali Şimşek’ten ırkçılara karşı tokat gibi eylem

Ali Şimşek’ten ırkçılara karşı tokat gibi eylem

ABONE OL
23:52 - 02/05/2020 23:52
Ali Şimşek’ten ırkçılara karşı tokat gibi eylem
0

BEĞENDİM

ABONE OL
Kaplan
Best

Almanya’nın liman kenti Hamburg’un Bergedorf ve Harburg semtinde 1 Mayıs’ta ırkçı ve Neo Nazilerin gösteri yapmalarına izin verilmedi.

Hamburg Eyalet Meclisine şubat ayında yapılan seçimlerde SPD’den milletvekili olarak girmeyi başaran Ali Şimşek, bir grup sendikacı ve Irkçılık karşıtı sivil-toplum temsilcileriyle birlikte, Hamburg ve Bergedorf’ta, 1 Mayıs günü nöbet izni alarak, yaklaşık 50-60 kişiyle birlikte miting gerçekleştirdiler.  DGB işçi sendikası Bergedorf başkanı Marit Pufal‘ın da katıldığı gösteri, yaklaşık olarak 4,5-5 aydır bir dizi toplantılarla koordine edilerek hazırlık yapılıyordu.

Her iki semtte 1 Mayıs işçi ve emekçi bayramı sosyal mesafe kurallarına uyularak hem kutlandı hem de muhtemel olarak ırkçılar tarafından yapılması planlanan mitinge karşı geçit verilmeyeceği mesajı verildi.

IRKÇI PARTİ NPD’NİN MİTİNG İZNİ MAHKEMEDEN DÖNDÜ!

Tüm dünyayı etkisine alan bizlere şu günlerde zor sıkıntılı bir süreç yaşatan korona pandemisi günlerinden önce, 2020 yılının ocak ayı başlarında, Alman ırkçı partisi NPD’nin 1 Mayıs’ta Bergedorf ta bir yürüyüş yapacağı haberi, Bergedorf’lu sendikalar ve ırkçılarla mücadele birliği tarafından duyurulmuştu. Daha sonra rota değiştiren ırkçılar yürüyüşü Hamburg ilçesine almak istediklerini internet üzerinde duyurdular.

Bunun üzerine harekete geçen Bergedorf DGB (sendikalar birliği) ve SPD Eyalet Milletvekili Ali Şimşek’inde yönetimde olduğu IGBCE sendikası harekete geçerek, Harburg ve Bergedorf ırkçılıkla mücadele birliğini harekete geçirerek her iki sendikayla beraber toplantılar yaptılar.

Yapılan bir dizi toplantılar sonucu, her ihtimale karşı 1 Mayıs’ta iki semtte de nöbet tutma kararı alındı.  Irkçı parti NPD`nin yürüyüş izni, önce üst idari mahkemeden ve daha sonra yaptıkları itirazda, eyalet anayasa mahkemesinden son anda geri döndü.   Yürüyüşe izni verilmedi. 1 Mayıs günü nöbet izni alan Bergedorf ve Harbug’lu sendikalar ve birçok dernek sivil toplum örgütü temsilcileri, yaklaşık 50, 60 kişi ile hem Bergedorf istasyonunda hem de Harburg da bir miting gerçekleştirdiler.

Gerçekleştirilen her iki mitingde de ırkçılığa geçit yok mesajları verildi. Polis teşkilatının Harburg semtinde büyük önlemler aldığı nöbet şeklindeki mitinge yaklaşık 45 kişi katıldı.

ALİ ŞİMŞEK’TEN IRKCILIĞA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE ÇAĞRISI!

Miting alanlarında yapılan konuşmalarda hem 1 Mayıs işçi bayramı kutlandı, hem de ırkçıların örgütlenme çalışmalarına dikkat çekilerek daha fazla duyarlı olunması çağrısında bulunuldu.

Irkçılığa karşı ve göçmenlere yönelik çalışmalarıyla kamuoyunda dikkatleri üzerine çeken SPD Milletvekili Ali Şimşek, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “ırkçı ve insanlık düşmanı bir ideolojinin, sadece Bergedorf ve Harburg’da değil, Almanya’nın hiçbir yerinde yürüyüş yapmasına ve bu insanlık düşmanı ideolojinin yayılmasına izin verilmemelidir” dedi.

NSU katliamlarının daha tam anlamı ile aydınlatılmadığına dikkat çeken Şimşek, Almanya’da yerli ve göçmenlerin ırkçılığa karşı birlikte el ele mücadele etmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

ha-ber.com/ Ali Akdemir/Hamburg
Inal

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.